foundation
Makeup

Guide: Sådan vælger du den rette foundation

10. oktober 2016
af Pernille Buhl
Foto: Pantherstock
Har du svært ved at finde den helt rigtige foundation til DIN hud? Der er mange valgmuligheder – fra de klassisk cremede til løst mineralpudder.

FOUNDATION - SÅDAN FINDER DU DEN RIGTIGE FARVE

Skal din foundation være dækkende, naturlig eller super fugtgivende? Alt efter dine behov, og hvilket look du ønsker, kan du vælge forskellige foundations

Du kan have forskellige hudtoner flere steder i ansigtet og på kæbelinjen, og det kan gøre det svært at finde en foundation i den rigtige nuance. Prøv en foundation ved at lave en stribe midt på kæben og ned mod halsen. Hvis farven går nogenlunde i ét med huden, har du fat i den rigtige farve. Hvis du har stor farveforskel i ansigtet, så skal du altid vælge en nuance, som passer til farven på din hals.

LET DÆKKEEVNE Er du til det mere naturlige look, hvor f.eks. fregner får lov at skinne igennem, så kan du med fordel prøve en foundation fra denne kategori.   TIP: Mineraler skal varmes op for at gå i forbindelse med huden, så brug en mellemstor eller stor, løs børste til at påføre den og brug lidt tid på det. Så får du et flottere resultat.

Tromborgs mineraler er meget lette og skal have tid til at varme op på huden. Der er en smule shine i produktet, det giver huden den fineste glød. Mineralerne giver en let og naturlig dækkeevne og understreger hudens naturlige look.

Tromborg Mineral Foundation, 360 kr.

 

Kabukibørste fra Youngblood, 375 kr. Køb den her

 

Hvis du egentlig ikke er til ret meget makeup, men alligevel gerne vil have lidt på huden, så er en BB-creme din ven. Den fugter og giver kun minimal farve, hvilket giver dig en sund og frisk glød.

Maybelline Dream Satin BB Cream, 99 kr. Køb den her

 

Dior har lavet den skønneste flydende foundation. Den er let, velduftende og fugter godt på huden, så du får et ”dewy” look.

Dior Backstage Face And Body Foundation, 295 kr. Køb den her

 

LÆS OGSÅ: Sådan lægger du en perfekt makeup

 

DÆKKENDE

Er du til et look, hvor den naturlige hud er dækket og meget ensartet, så er det en god idé med en foundation fra denne kategori.

 

TIP: En dækkende foundation kan godt komme til at virke lidt tør op ad dagen, så sørg evt. for at have en fugtspray i tasken, så du kan friske dit look op.

Denne flydende foundation giver fuld dækkeevne og en lækker mat finish. Den er vandfast, oliefri og har en lang holdbarhed. Sephora Matte Perfection Foundation, 140 kr. Køb den her   Mineralerne er også repræsenteret i denne kategori. For det gode ved Youngbloods mineralfoundation er, at den kan bygges op til fuld dækkeevne. Det vil sige, at du bare arbejder mere og mere produkt ind i huden, til den dækker som ønsket. Og så har den en mat finish. Youngblood Mineral Foundation, 425 kr. Køb den her   Mario Badescu Facial Spray, 100 kr. Køb den her   Bobbi Brown har også et bud på lækker foundation med fuld dækkeevne. Den er også god til at modstå varme, sved og fugt og holder sig flot på huden i op til 16 timer. Bobbi Brown Skin Long-Wear Weightless Foundation, 350 kr. Køb den her  
  EKSTRA PLEJENDE Hvis du synes, det vigtigste i din foundation er ekstra fugt og pleje, vil en foundation fra denne kategori måske være noget for dig. Den kan flere ting: Den giver øjeblikkelig lys og boost til huden som en let og naturlig foundation, og takket være kombinationen af fugtgivende elementer og antioxidanter bliver huden smukkere dag for dag.   TIP: Brug en plejende primer efter din dagcreme for at give din foundation den optimale base.
Denne her er meget mere end bare en foundation med fuld dækkeevne. Den er fugtgivende med antiinflammatoriske og helende egenskaber, som samtidig indeholder bredspektret solbeskyttelse. pHformula Compact Foundation, 595 kr. Tlf. 7021 1070   Den nye Mádara City CC beskytter huden hele dagen med naturlige SPF-filtre, den korrigerer alle ujævnheder, beskytter mod forurening og skader fra frie radikaler. Den fugter og giver en strålende finish. Mádara City CC, 225 kr. Køb den her   Lancôme Skin Feels Good Foundation, 265 kr. Køb den her   YSL Touche Éclat Blur Primer, 350 kr. Køb den her   SE OGSÅ: Makeupartistens bedste tips til smukke vipper