femina 145 år
Makeup

6 skønhedstendenser, vi ikke håber kommer tilbage

26. marts 2019
af redaktionen
foto: Arkiv
For nogle af os er det faktisk ret nemt at datere billeder i fotoalbummet. Vi behøver nemlig blot at kigge på tykkelsen af vores øjenbryn for at få en fornemmelse af årstallet…. Og sådan er der så mange små skønhedsluner, vi har været underlagt i årenes løb. I anledning af feminas 145 års fødselsdag har vi været en tur i arkivet for at se på skønhedsidealerne igennem tiden. Tag med på en tur her.

1. Det permanentede hår

femina, 1989

Du var ikke rigtig med på moden i 80’erne, hvis ikke du havde fået permanentet håret hos frisøren. Jo flere små proptrækkerkrøller, og jo større hår, jo bedre!

 

2. De løsthængende totter

femina, 1997

Det var ganske upraktisk, men ikke desto mindre højeste mode i 90’erne, da hårmoden dikterede to totter hængende ned i ansigtet – gerne akkompagneret af en uglet knold sat op med små sommerfugleclips.

 

LÆS OGSÅ: 3 skønhedstrends, der er på vej ud

 

3. De tynde bryn

femina, 2003

Da moden i slutningen af 90’erne og i starten af 2000 dikterede tynde, tynde øjenbryn, kom der for alvor gang i pincetten på badeværelset hjemme hos os. Stjerner som Gwyneth Paltrow, Pamela Anderson og Gwen Stefani gjorde de tynde øjenbryn voldsomt populære, og de kunne nærmest ikke blive tynde nok. Det blev dog en smule problematisk for os senere hen, da skønhedsidealet ændrede sig igen, og moden nu gik i retning af brede, buskede øjenbryn. Gud ske tak og lov for brynserum og brynskygge!

 

4. Den blå øjenskygge

femina 1984

Vi kommer ikke udenom den blå øjenskygge, der var voldsomt populært i 80’erne. Gerne he-e-elt op til øjenbrynene. Og hvis det skulle være lidt ekstra fancy, var vi heller ikke blege for at lægge blå mascara på vipperne.

 

LÆS OGSÅ: Gua Sha-massage: Alt, du skal vide om den nye skønhedstrend

 

5. Det creppede hår

femina 2006

Det creppede hår gik sin sejrsgang i 90’erne, men som det kan ses på billedet her, havde vi ikke sluppet trenden helt i starten af det nye årtusind. Perfekt til den unge friske kvinde i 20’erne…

 

 

6. Den markante rouge

femina 1980'erne

Der var ikke meget ”less i more” i firserne – heller ikke på kinderne, hvor den fik fuld gas med de stærke farver. Det var dengang, blush blev kaldt kinderødt, og helst skulle lægges i friske striber på kinderne.