Hudpleje

Superdråberne: Derfor skal du bruge serum i ansigtet

af Cecilie Mevatne & Lindi Winkel (redigeret af Nadia Laas Hansen) 10. marts 2015
Foto: All Over
Vil du have større effekt af din hudpleje, så kan et serum være lige det, du har brug for. Hvorfor? Læs med her!

De fleste af os bruger en creme til ansigtet, måske endda én til om dagen og en anden til natten. Et serum er en kostbar, koncentreret tilføjelse, som forstærker effekten af den hudpleje, du allerede bruger.

"Et serum er et mere målrettet hudplejeprodukt med en højere koncentration af aktive ingredienser - derfor den højere pris," forklarer Hanna Marie Hoel, hudplejeekspert og produktchef hos Filorga.

Sådan bruger du serum

1. Rens altid huden, inden du påfører et serum - på den måde absorberes ingredienserne lettere.

2. Undgå at bruge dit serum tæt ved øjnene.

3. Lad altid et serum trænge ind, før du påfører din creme.

4. Vil du bruge flere sera samtidig, anbefales det, at du bruger et under dagcremen og et andet under din natcreme.

5. Et serum er meget koncentreret, så du behøver kun at bruge en klat på størrelse med en ært. 

Helt enkelt kan man sige, at en creme fugter, mens et serum reparerer. Et serum er bygget op af mindre molekyler, end cremer er, og er også mere tyndtflydende. Konsistensen gør, at de lettere trænger dybt ind i huden, og netop det er essentielt, eftersom de skal reparere både synlige og usynlige hudskader - som linjer, urenheder og dybtliggende solskader.

Et serum tilføjer også fugt, men det betyder ikke, at den klassiske creme ikke længere har nogen funktion. Tværtimod fungerer den som et beskyttende skjold oven på serummet. På den måde bidrager cremen til at holde på de aktive ingredienser, samtidig med at effekten fra selve cremen forstærkes.

"Du kan også se et serum som et transportsystem, der gør, at de aktive ingredienser fra cremen trækker godt ind i huden," siger Hoel.

1. KlassikerenDet første serum, der landede på kvinders badeværelseshylder, og stadig en sikker vinder selv for sensitiv hud. Klassikeren trænger lynhurtigt ind i huden og skaber balance og mindsker linjer og rynker. Estée Lauder Advanced Night Repair, 30 ml, 550 kr. 2. Den danskeBeauté Pacifiques serum er mere olieagtig i konsistensen og skal bruge lidt længere tid på at trænge ind, men til gengæld er det ultra effektivt og genopretter hudens balance og blødgør linjer og rynker. Beauté Pacifique Serum Paradoxe, 30 ml, 389 kr. 3. Den beroligendeDermalogica ultracalming serum concentrate hjælper med at berolige, genopbygge og beskytte sensibel hud. Hudens barriere genopbygges og hudens tolerance styrkes over for nye påvirkninger.Dermalogica ultracalming serum concentrate, 40 ml, 510 kr.

Artiklen indeholder affiliate links