Hudpleje

Sådan undgår du bumser

af Alive.dk 11. december 2011
Læs her hvad DU kan gøre og absolut ikke skal gøre for at holde bumserne væk.

En bums kommer altid på det forkerte tidspunkt, og du opdager den som regel, når du er på vej ud af døren til noget vigtigt.Hvad er lige tricket til at komme hurtigt af med urenhederne og forhindre dem i at opstå? I virkeligheden er der faktisk meget lidt, som du selv bør gøre.

Undgå at trykke dem- Du skal altid undgå at trykke dem selv, for det gør mere skade end gavn. Hvis du forsøger at lindre bumserne selv, så kan de sprede sig eller du kan risikere sår- eller ardannelse og pigmentforandringer, siger Diana Sommer, der erindehaver af klinikken B'licious og formand for Dansk Kosmetolog Forening.

> Læs også: Få baby bløde fødderDybtrensende maskeEn professionel kan fjerne dem ved hjælp af en dybderensende maske, og ifølge Diana Sommer vil vedkommende tydeligt kunne se, om du selv har været i gang fordi din hud virker "knust" på de områder, hvor du har trykket eller huden kan finde på at skalle bagefter.

At du har tendens til acne kan i øvrigt forværres af, at du arbejder i et fugtigt miljø med fedt, olie eller andre kemikalier, at du er stresset eller i de perioder, hvor du har menstruation.> Læs også: Travle kvinder får bumser