Moden kvinde med brune øjne og rynker omkring øjnene
Hudpleje

Poser, rande eller linjer? Sådan plejer du huden omkring dine øjne bedst

18. september 2018
af Aller beauty, redigeret til web
Foto: Panthermedia
Med alderen kræver den sarte hud omkring øjnene ofte en ekstra kærlig hånd. Se her, hvordan du kan imødegå linjer, mørke rande og poser under øjnene.

Poser, rande eller rynker? Sådan plejer du bedst huden omkring dine øjne

Poser under øjnene

Udfordring:

Poser under øjnene opstår, fordi hud og bindevæv bliver slappere. Det kan skyldes allergi, og selvfølgelig arv, men din livsstil har også betydning. Mangel på søvn, for meget alkohol og usund kost er vejen til endnu tydeligere poser.

Løsning:

Kulde reducerer hævelser, så brug en kølende øjencreme og opbevar den i køleskabet, så den altid er kølig, når den kommes på. Bank den let på øjenomgivelserne med ringfingeren – indefra og ud, da det øger blodcirkulationen og dræner væsken.
Du kan også lægge et par tynde agurkeskiver på de hævede områder. De giver fugt og køler.

Rynker og linjer

Udfordring:

Kraftige linjer og rynker omkring øjnene viser sig for det meste, når man er omkring 40 år, og kendetegnes ved, at rynkerne ikke forsvinder, når man holder op med at smile. De skyldes først og fremmest din livsstil, men selvfølgelig også dine gener.

Løsning:

Da huden her er så tynd, har den svært ved at holde på fugten, så hvis rynkerne og linjerne skal syne mindre tydelige, kan du bruge en god, plejende og fugtgivende øjencreme, gerne en med peptider eller A-vitamin i, da det virker udglattende på huden.
Dup forsigtigt cremen på med ringfingeren cirka en centimeter under øjnene, da øjencremen selv klarer den sidste vej op mod øjet.

Kommer du for tæt på, ender cremen ofte inde i øjet. Dette er ikke særlig behageligt og kan få huden under øjnene til at hæve.

LÆS OGSÅ: Rynker: Derfor får vi dem

Mørke rande

Udfordring:

Selv med en god nattesøvn, kan de mørke rande under øjnene desværre godt vise sig. De er ofte arveligt betinget, da nogle har mere pigment i huden end andre. Fedtvævet bliver der også mindre af med alderen, hvilket bevirker, at knoglekanten træder tyde-ligere frem, og derved giver en skygge. Stress, alkohol, for lidt væske og dårlig kost er også nogle af de store syndere.

Løsning:

Brug produkter med retinol eller K-vitamin morgen og aften. Dup den på de mørke rande fra inderste øjenkrog og ud. Har du tendens til hyper-pigmentering, er det vigtigt, at din øjencreme indeholder solfaktor.
Et par gange om ugen kan du blende en rå kartoffel til en puré. Læg massen på det mørke område i 20 til 30 minutter og rens af med lunkent vand. Et effektivt trick til de mørke rande, men også til hævelser.
Skal du skjule de mørke rande her og nu, er en god concealer det bedste at bruge. Den udligner også farveforskelle i huden.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du dine egne skønhedsprodukter

https://dk-femina-backend.imgix.net/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også