https://imgix.femina.dk/media/article/header_2.png
Stil

Her er ekspertens ultimative tips til at rengøre ovnen

11. februar 2021
af Malini Gaare Bjørnstad, kk.no
Foto: Privat
Ovnen kan være svær at få ren, men nu er der hjælp at hente. Rengøringsekspert Raluca Moldovan giver tips til, hvordan selv den mest beskidte ovn bliver ren igen.

Man er mindre fristet til at lave mad, når ens køkken ser beskidt ud. Det gælder indersiden af køleskabet, kogepladerne, skufferne og skabene. Men det værste er, hvis ovnen er beskidt og fedtet, så maden og køkkenet lugter brændt, efter man har lavet mad.

Men frygt ej! Rengøringsekspert Raluca Moldovan ved, hvad der skal til, for at din ovn bliver skinnende ren. Hun står bag den norske Instagram-profil @vaskmedmeg og har lavet en rengøringsbog med samme navn, der udkom i januar.

- Mit bedste råd til at få en skinnende ren ovn er ganske enkelt at vaske den indvendig, hver gang du har brugt den. Så slipper du for frustrationen, sveden og ufrivillig yogatræning, når du skal i gang, siger hun.

For det er vel de færreste, som ønsker at bruge unødig meget tid på at sidde skævt inde i ovnen for at kunne komme til, hvor pletter og urenheder sidder fast.

- Men før du kommer derhen, hvor du har en god rutine med at vaske ovnen, efter du har brugt den, har jeg en god opskrift til en grundig vask af ovnen, siger Raluca Moldovan.

Dette skal du bruge:

- En god skurecreme

- En skuresvamp

- En opvaskebørste

- Et par klude

- En skraber, der kan bruges til keramisk komfur

Sådan får du en skinnende ren ovn - ifølge Raluca Moldova

- Det første jeg gør, er at skrue op for ovnen. Sæt den på 200 grader, og varm den op i 10 minutter.

- Det kan være smart at skille døren ad for at få adgang til glasset på begge sider. Desuden kommer du lettere til indersiden af ovnen, når døren ikke står i vejen.

- Tag alle ristene ud. Også dem, der er i højre og venstre side, samt isoleringskanten omkring døren. Læg dem i køkkenvasken, sæt proppen i, hæld kogende varmt vand over, og læg en opvasketablet i.

- Spray indersiden af ovnen med rigelig ovnrens. Lav en kop kaffe, og ring til din bedste ven, og få en snak, imens ovnrensmidlet får lov til at virke.

- Efter 15 minutter er det på tide at fjerne vaskemidlet i ovnen med en våd klud. Spray ovnrens på igen, hvis det er nødvendigt.

- Imens midlet får lidt ekstra tid, kan du begynde at vaske glasset i ovndøren. Her fungerer skurecreme rigtig godt. Skrub med en skuresvamp, og brug en skraber (til keramisk glas) til at fjerne alt fedtet, som har brændt sig fast.

- Skyl derefter grundigt, og gentag hvis nødvendigt.

- Er du tilfreds med resultatet, er det bare at vaske med en klud en sidste gang og polere med en glasklud, til glasset bliver blankt.

- Nu har midlet i ovnen fået tid nok til at virke. Find en klud og vand frem, og begynd at skrubbe. Ståluld, skraber og samme skurecreme, du brugte på glasset, virker også her.

- Tør over med en våd klud lejlighedsvis, så du kan se, hvad der er tilbage, og fjern al resterende sæbe og skurecreme.

- Næste opgave er ristene, som har fået lov til at ligge i vasken med varmt vand med en opvasketablet.

- Det meste af det, som har været brændt fast, vil nu være blødt nok til, at en lille runde med skrubber/ståluld er alt, hvad det kræver for at gøre underværker.

- Brug skurecreme, hvis det er nødvendigt. Derefter vasker du og tørrer med en klud på ristene.

- Isolationskanten vaskes med en almindelig køkkensvamp, det virker. Vask med rent vand, og brug derefter en tør klud.

- Sæt alt tilbage, som det var, og vask udvendigt med en skuresvamp. Her virker almindeligt opvaskemiddel.

- En skraber er guld værd på mere vanskelige steder, som rundt om knapper.

- Hvis ydersiden af ​​din ovn er lavet af rustfrit stål, kan du gå helt crazy og bruge et lille stykke køkkenpapir med lidt babyolie på for at få det til at skinne.

LÆS OGSÅ: "Det er sundt at slanke sig" - og to andre myter om kroppen

Og nu er din ovn skinnende ren.

Denne artikel blev oprindelig bragt på KK.no.

Læs også