badeværelse
Stil

Her er de vanskeligste steder at gøre rent i dit hjem

16. juli 2018
af Malene Ørsted
Foto: All Over
Rengøring er ikke det sjoveste at bruge tiden på, og nogle steder er værre end andre. Men med få gode tips kan du gøre rengøringen til en leg. Læs med, og find ud af, hvordan du får disse fire områder pletfri på ingen tid.

Har pletterne taget styringen i dit hjem? Så fortvivl ikke, for selvom det kan virke uoverskueligt, er der gode og enkle råd at hente, så dit hjem igen kan blive indbydende og pletfrit. Vi har set nærmere på, hvordan du fjerner pletter på gulvtæppet, komfuret, vinduerne og i badet.

Badet

Badeværelset er måske det sted i hjemmet, der er mest uoverskueligt at gøre rent og ikke mindst holde rent. Det kan være fristende at gå ud og investere i dyre rengøringsmidler, men det er faktisk ikke nødvendigt. Hvis badet er blevet meget beskidt eller tilkalket hjælper det heller ikke at bruge ekstrastore mængder sæbe. TIL gengæld fjernes kalk og snavs let fra fliser, plastik og glas med en blanding af to dele opvaskemiddel og en del klar husholdningseddike. Lad blandingen sidde i en halv times tid, og skrub så med en skuresvamp, før du skyller det af med lunkent vand og tørrer efter med en klud.

LÆS OGSÅ: Her er det sværeste rum at indrette ifølge boligstylisten

Gulvtæppet

Du har en hjemmeaften foran tv’et med take away i sofaen, og bedst som yndlingsserien ruller over skærmen, spilder du tomatsaucen på gulvtæppet, eller måske har du venner på besøg og nogen vælter et glas rødvin ud over dit nye tæppe. Det er ikke så let at få pletter af tæpper, men hvis du opdager pletten med det samme, kan du fugte pletten med lidt danskvand og forsøge at gnubbe farven væk og efterfølgende suge væsken op med lidt køkkenrulle. Vær dog opmærksom på, hvilket materiale dit gulvtæppe er lavet af, nogle typer tæpper tåler ikke vand.

Komfuret

Rengøring af komfuret er endnu en ting, der kan være svær at overskue – særligt hvis madresterne har fået lov til at sidde lidt og er blevet rigtig genstridige. Men her kan lidt god gammeldags knofedt ofte gøre tricket, bland opvaskemiddel med varmt vand, og vask komfuret ned. Brug en plastikbørste eller klud, men ikke en skuresvamp, da den kan ridse komfuret. Er pletterne for genstridige kan du lave en blanidng med brun sæbe og vand, men vær opmærksom på, at brun sæbe er stærk, så her skal du altid bruge handsker. Lad eventuelt sæbeblandingen sidde på pletterne et stykke tid, så de bliver opløste og lettere at vaske væk.

LÆS OGSÅ: Charlotte fra Nybyggerne: Her er mine bedste indretningstips

Vinduerne

Der er ikke noget som den første forårssol, der afslører, at det er tid til at vaske vinduer. Men selvom mange vasker vinduer om foråret, er det en god idé at gøre det lidt oftere, for at pletterne ikke sætter sig alt for godt fast. Du kan bruge vinduesrens, du køber i butikkerne, eller du kan lave dit eget af fem liter kold vand, en spsk. opvaskemiddel og en hætte salmiakspiritus. Sæb hele ruden ind med en blød vinduesbørste, og tør efter med en vinduesskraber, jo bedre udstyr, jo lettere bliver processen. Afslut med at tørre efter med et rent viskestykke. Vær opmærksom på, at salmiakspiritussen i blandingen og også færdigkøbte rengøringsmidler ikke er gode at indånde, så det er vigtigt at have god udluftning, mens du vasker vinduerne.

Kilder: pletvæk.dk og bolius.dk

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs også