https://imgix.femina.dk/media/article/1821-charlotte-fra-nybyggerne2.jpg
Stil

Charlotte fra Nybyggerne: Her er mine 7 bedste indretningstips

24. maj 2018
af Malene Ørsted
Foto: Instagram
Heppede du også på det grønne hold, da Nybyggerne rullede over TV-skærmen tidligere i år? Kæresteparret Charlotte Jakobsen og Fredrik Holm Koch blev hurtigt populære med deres fokus på farver, hygge, humor og genbrugsfund. Her er Charlottes syv bedste tips til boligindretningen.

En smilende mand, en cubansk dame, masser af farver og selvfølgelig nips formet som pik og patter. Det var nogle af de ting, som vinderparret Charlotte og Fredrik fra Nybyggernes grønne hold gjorde sig bemærkede med.

Charlotte er 26 år og læser til daglig antropologi i Aarhus, og så har hun ”krea adhd,” som hun skriver på bloggen hyggebyggerne.dk. Og kreativiteten har kun fået mere spillerum, efter hun har været med i Nybyggerne.

”Jeg er helt sikkert blevet mere kreativ, og jeg tør tage flere chancer og stole på idéerne,” siger hun og fortsætter: ”Man behøver ikke altid tage indretning så alvorligt. Man kan godt prøve ting af og så ændre det, der ikke fungerer. Det er okay med flere forsøg, for man kan altid lave det om igen.”

Herunder kan du læse Charlottes syv tips til boligindretningen, som også sagtens kan bruges uden rullende kameraer.

Charlottes 7 bedste indretningstips

Personlige fund

Inden programmerne og mens vi optog, tænkte jeg meget over, hvordan vi kunne gøre det personligt på så kort tid. Det var en ekstra stor udfordring, fordi vi ikke havde vores egne ting, og fordi det hele gik så stærkt. Men her fandt vi ud af, at kunst på væggene eksempelvis var en god måde at vise, hvem vi var. Som eksempelvis det store Cuba-billede, eller manden vi fik malet i stuen.

Husk humor

Lidt i forlængelse af det personlige kommer humoren. Humor i indretningen er også vigtigt, hvor vi eksempelvis har brugt Pik og Patværk fra Mette Marie Bang i indretningen. Det var vigtigt for os at finde nogle unikke ting, der sagde noget om, hvem vi var, og som også havde noget humor. Det kan godt betale sig a bruge lidt tid på at finde de rigtige ting i stedet for at tage i Søstrene Grene. Og det er jo en prioritering, man skal gøre i sådan et program, fordi man også er under tidspres. Men vi prioriterede flere gange det personlige, og det er jeg glad for nu.

Tag dig tid

Det er vigtigt, at man tager sig god tid, synes jeg. Med vores første lejlighed lavede vi selv den fejl, at vi bare kørte i Ikea og købte alt, hvad vi manglede, og det er mange af de ting, vi senere har udskiftet. Så brug hellere lidt ekstra tid på at finde de ting, der virkelig siger dig noget.

Stol på din stil

Jeg tror egentlig, vi var ret selvsikre fra start i forhold til vores stil. Der følte vi os hjemme. Vi kørte ret hårdt på med et grimt natbord med fuglefødder for eksempel. Det har taget lang tid, men vi har fundet vores egen stil. Men det var også svært, for selvom vi fik ros for vores stil, så ville det have været mere ”safe” at gå med hvid eller pastel, og vi blev nok også lidt mere bevidste om at prøve at ramme en fællesnævner.
Men på den anden side tænkte vi også at i sådan et program, er det vigtigt at skille sig ud. Og det var de ting, der virkelig skilte sig ud, som vi har fået mest respons på efterfølgende.

Lidt kan gøre en forskel

Indretning kommer jo meget an på, hvor meget man har at gøre med, men selv med få midler kan man sagtens lave om derhjemme – som studerende har man jo ofte ikke så mange penge. Mal en væg, køb genbrug, eller lav noget selv. Vores spisebord har vi lavet om, så vi kan klappe det op på midten, så det også fungerer som skrivebord med opmagasinering.

Brug farver

Man skal ikke være så bange for at bruge farver. Vi bor til leje nu, og her må vi ikke gøre så meget, så det var bare dejligt, at vi måtte bruge farver i programmet. Det gjorde meget for humøret. Og så skal man huske, at det jo bare er indretning – hvis man maler en væg, kan man altid male den over igen.

Tag det ikke så alvorligt

Man kan sige sådan lidt overordnet, at man ikke skal tage indretningen så alvorligt. Vær ikke bange for farver, og kast dig ud i at eksperimentere med personlige fund og humor. Du kan altid lave det om igen, hvis ikke det fungerer.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs også