Juledug og julestjerne
Stil

Her er årets julefarve 2018

8. november 2018
af Josefine Gammelgaard
foto: Ellos Home, m.fl.
Traditionelt set er julen rød for mange af os, men det kan være både smukt og spændende at lade sig inspirere af tendenser i tiden – også når det kommer til julepynten. Læs her, hvad årets store julefarve er.

Julen er som bekendt det tidspunkt på året, hvor vi lader det glimtre og glitre - og pynter op med kræmmerhuse, julekugler og smukke juledekorationer. Og i år står julen i ædelstenenes tegn. I hvert fald er årets helt store julefarver den mørke bordeaux samt andre smukke juvelfarver, som du skal pynte op med, hvis du vil følge tidens trend.

Det fortæller boligjournalist på femina og Mainlifestyle, Mette B. Seerup.

- Hvis man vil være med på julemoden, skal man gå efter pynt i en helt mørk bordeaux farve, en mørk blomme og lignende toner. Den brunlige bordeaux er fin at sætte sammen med nude og beige, mens den røde bordeaux og den mørke blomme kan sættes over for noget lyserødt. De seneste to år har vi set de røde terracottafarver, der er hentet fra sydlige lande som Marokko. Det er meget naturligt, at vi også har taget de farver med over i julen, men gjort dem kølige og nordiske, så de bliver mere julede. Generelt sætter mørke juveltoner en hyggelig stemning. Så vi kommer heller ikke udenom mørkeblå og mørkegrøn, som efterhånden er klassikere, der vender tilbage hvert år, siger Mette.

Snakker vi metal, er det guld, der vinder frem. Messing har været fremme længe, og det fortsætter også op til jul, fortæller Mette.

- Julekuglerne er mere gyldne i farverne. Den helt klassiske pangrøde farve er faktisk også ret moderne i indretningen. Det er en trend at have ét rødt møbel, der lyser op blandt de lidt mere sarte toner i hjemmet.

Vi er nogle, der ikke rigtig kommer uden om børnenes farverige julekreationer. Kan vi kombinere børnenes hjemmelavede julepynt med den moderne pynt?

- Der er mange, der holder af det traditionsrige juletræ, så man kan sagtens lade børnene give den max gas med hjemmelavet julepynt på træet, og så hænge de moderne julekugler i rene farver i vinduet. I virkeligheden kan børnenes julepynt i højtråbende farver også gøre lidt det samme, som det ene pangrøde møbel, jeg nævnte før. Hvis du putter ét element, der lyser op, ind et stilrent sted, kan det give en cool effekt.

5 julede fund i de mørke, bordeauxrøde nuancer

Julesok fra Houselab, 420 kr.

Julesok fra Houselab

Papirjuletræer fra Bungalow, 80-135 kr.

Papirjuletræer fra Bungalow

Julekugler i velour fra Nordstjerne, fra 49 kr.

Julekugler fra Nordstjerne

Lampe fra Nordstjerne, 2.499 kr.

Lampe fra Nordstjerne

4 duftlys i æske fra H&M Home, 129 kr.

Duftlys fra H&M

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs også