Test af ghd glattejern - kvinde med glat hår
Hår

Vi tester: Ghd glattejern - få dommen her!

af Redaktionen 15. december 2016
Et af de populære mærker indenfor stylere er ghd - men hvordan ved du fx. hvilket ghd glattejern er det bedste og passer til dit hår? Få vores anbefalinger her.

Et af de førende mærker når det kommer til glattejern er og bliver ghd, og det er der god grund til - kvaliteten er i top og designet er altid super lækkert.

Ghd glattejern: Vælg det rigtige - for de er ikke billige

Når du står og skal købe dit ghd glattejern vil du nok bemærke, at prisen ofte ligger omkring de 1.000 kr., hvilket for mange kan være mange penge at bruge på et glattejern. Men på samme måde som med mange andre hår-stylere, kan det godt betale sig at være villig til at betale lidt mere, for så til gengæld at få et solidt produkt af høj kvalitet, der kan holde i mange år.

Derudover kan du jo ofte være heldig at finde dit ghd glattejern på tilbud, når der er udsalg.

Men det er ikke helt nemt at finde ud af, hvilket glattejern er det bedste og hvilket passer til ens hårtype. Derfor har vi i slutningen af denne artikel lavet en test af ghd glattejern, hvor vi tester fire forskellige populære modeller og giver vores anbefalinger, samt udvælger hvilken en, der er bedst i test.

Læs også: De bedste video-guides: Sådan laver du krøller med et glattejern

Glattejern behøver ikke at være grimme

Ghd laver hvert år nye såkaldte special editions, hvor der er gjort ekstra ud af designet - og nogle gange følger der også lidt ekstra kræs med. I år er det kobber, der er temaet og man får en fin taske med.

ghd styler christmas 2016

 

Brug de rigtige produkter

Med et ghd glattejern kan du lave meget mere end bare glatte dit hår. En af de mest populære frisurer, du kan lave med et glattejern, er faktisk krøller - og det kan du endda gøre ganske nemt. For et længerevarende resultat kan du bruge ghd Style Curl Hold Spray - som er et ret fantastisk produkt - der både er varmebeskyttende og giver mere elastiske krøller.  

 

Går du efter det helt glatte look, er det bedst at bruge et varmebeskyttende produkt, der hjælper det glatte look på vej. Vi er ret vilde med ghd's egen Style Straight and Smooth spray der både fungerer som en varmespray og har en glattende effekt idet den reducerer kruset hår og gør håret glansfuldt, uden at tynge. Smart! 

Og husk i øvrigt, at du ikke skal bruge dit glattejern i vådt hår. Det vil skade dit hår og bare få det til at se mere slidt ud. 

Se med herunder, hvor du kan læse test af følgende glattejern:

ghd IV styler, ghd Eclipse, ghd V-styler Maxi og ghd V-styler Mini.

 

Klassikeren

ghd IV styler 

ghd IV styler er det billigste ghd glattejern, du kan købe. Betegnelsen IV betyder model nummer 4, hvor ghd glattejern med ‘V’ betyder model nummer 5. Forskellen mellem ghd glattejern modellerne 4 og 5 er opdateringer og forbedringer. Det betyder f.eks., at de keramiske plader på et ghd glattejern model 5 er glattere end på 4’eren, og at det er endnu bedre til at lave krøller med. Små forbedringer, der kan være værd at overveje, hvis du står og skal købe et ghd glattejern. 

ghd IV styler er det mest solgte ghd glattejern på verdensplan, så selvom det er det billigste, er det altså ikke et dårlilgt glattejern, men derimod ét, der bruges og anbefales af stylister, frisører og stjerner verden rundt. Er du til en nyere og forbedret udgave af denne styler, kan du overveje ghd gold classic.

 

Q’s anmeldelse af ghd IV styler

Klassikeren blandt alle de mange forskellige glattejern er denne ghd IV styler. Første indtryk er, at den ligger super godt i hånden og er nem at bruge. Ligesom resten af stylerne i denne test er dette orginale ghd glattejern også udstyret med 'sleep mode teknologien', der gør, at du ikke skal være bange for at efterlade et brandvarmt glattejern på bordet derhjemme. Det slukker automatisk efter 30 minutter, hvis den ikke har været i brug.

Det er et godt og gedigent glattejern, der ligger godt i hånden, og har en dejlig lang ledning - og det fungerer generelt godt all round. I sammenligning med de andre her testen ville jeg dog selv vælge at investere i det nyeste glattejern 'Eclipse', der har langt flere features og som glatter håret mere skånsomt. Der er dog ikke en finger at sætte på dette ghd glattejern: det gør arbejdet og det gør det rigtig godt. Perfekt til dig der vil have et glattejern i god kvalitet, og som gerne vil spare, hvor der spares kan.

ghd IV-styleren er det billigste ghd glattejern, du kan finde, og du kan købe det for ca. 749 kr alt afhængigt af, hvilken edition du ønsker.  

Til langt, tykt og krøllet hår

ghd glattejern: ghd V-styler Maxi 

ghd V-styler maxi er det ghd glattejern, der har de bredeste keramiske plader. Det er en kæmpe fordel for dig, der har langt, tykt eller meget krøllet hår. Udover de keramiske plader, der er anderledes end på andre versioner, er selve kroppen på styleren magen til de andre ghd glattejern i Gold serien. Derudover skulle denne styler være helt fantastisk til at skabe blødt fald i langt hår.

 

Q’s anmeldelse af ghd V-styler maxi

Når du trykker på start-knappen på ghd V-styler maxi tager det vitterligt ingen tid, før det bliver varmt nok. Det er en fantastisk feature, at du ikke skal vente flere minutter på at glattejernet er klart.

ghd V-styler maxi er også udstyret med en smarte teknologi, der gør, at glattejernet slukker af sig selv, hvis du ikke har brugt det i mere end 30 minutter. Det burde være en standard-feature i samtlige glattejern hos de forskellige producenter, men det er det altså langt fra.

Man kan godt mærke, at ghd V-styler maxi er udstyret med større keramiske plader, for det er faktisk lidt tungere at have i hånden, når man sammenligner med de andre ghd glattejern i testen. Til gengæld er det for mit vedkommende lynhurtigt at glatte mit naturligt tykke hår, fordi glattejernet tager så store sektioner af håret på én gang. Det betyder også, at man skåner håret, da man skal bruge kortere tid og færre strøg på den samme sektion af håret. Super smart!

Til tykt hår, langt hår og krøllet hår, er dette glattejern et oplagt valg. Det vil spare dig tid ved hver eneste glatning og skåne dit hår på den bedste måde.

Prisen for ghd V-styler maxi er ca. 959 kr.

Rejsestørrelse og oplagt til kort hår

ghd glattejern: ghd V-styler Mini 

Er du på udkig efter et lille mini glattejern er ghd V-styler mini perfekt til dig. Det er det mindste ghd glattejern og dermed en perfekt rejsestørrelse til dig der er på farten.

ghd V-styler mini er velegnet til kort hår og til at lave små krøller. Dette ghd glattejern er lavet med keramiske plader, der er 1 cm brede, og det er dermed et glattejern der er oplagt til kvinder (og mænd!) med korte frisurer. ghd V-styler mini er også fantastisk til at style mindre sektioner i håret ad gangen.

 

Q’s anmeldelse af ghd V-styler mini

Når man først ser indpakningen til ghd V-styler mini ligner det ikke umiddelbart et mini glattejern. Men så snart du får glattejernet i hænderne kan du se og føle forskellen - det ER markant mindre, og vejer ingenting i forhold til de andre ghd glattejern i testen. Jeg kan med det samme se, hvorfor det her ghd glattejern er absolut perfekt til rejser og kort hår. Selvom mit hår er skulderlangt og tykt har jeg dog ingen problemer med at glatte hår med det - det går faktisk ganske hurtigt.

Når du tænder ghd V-styler mini går der et splitsekund, før den bipper og er klar til brug. Selvom de keramiske plader kun er 1 cm bredde er det ikke en udfordring at glatte håret - også selvom du har længere hår. Der er dog ingen tvivl om, at det her ghd glattejern er et perfekt match til dig der vil have det med på ferie og det er fuldstændig oplagt til dig, der har kort hår, hvor de andre og større ghd glattejern vil virke klodsede og være svære at arbejde med i fhorld til at præcisere glatningen.

Prisen for ghd V-styler mini er ca. 1.199 kr.

Testvinder

ghd glattejern: Eclipse 

Eclipse er det nyeste skud på stammen af ghd glattejern, og hvis du vil have et ghd glattejern med den absolut bedste og nyeste teknologi, så er det dette, du skal have fat i.

 

Eclipse er udviklet med den mest moderne og sofistikerede teknologi, og for dig betyder det at den er mere skånsom for dit hår, leverer en styling med længere holdbarhed samt optimal udnyttelse af de keramiske plader, der har indbyggede sensorer på hver plade. Derudover er Eclipse det ghd glattejern, der er bedst til at lave krøller - her er siderne af de keramiske plader nemlig rundet af, og du undgår dermed det famøse hak i krøllen.  

 

Q’s anmeldelse af ghd glattejern Eclipse

Der er ingen tvivl om, at det nyeste ghd glattejern Eclipse er en styler, der syder af kvalitet. Det ser lækkert ud og føles virkelig godt i brug. Det eneste umiddelbare minus er, at jeg ikke synes Eclipse ligger specielt godt i hånden - modsat de andre ghd glattejern føles det en smule kantet, når man holder om det. 

 

 

Til gengæld har det flere fordele end ulemper. Når du tænder dit Eclipse glattejern, går der max 30 sekunder, før det er klar til brug, og det kommer endda med en sød lille tone, når det starter. Det er vist ikke mange glattejern, der kan prale af det. Du kan ikke indstille temperaturen på dette ghd glattejern, det når max op til 185 grader, og det skal du se som en fordel, da det er mere skånsomt for dit hår, og giver en mere holdbar styling.

Hvis du nogensinde har frygtet at glemme at slukke for dit glattejern, så er Eclipse fantastisk. Det slukker af sig selv, hvis det ikke har været i brug i en halv time. G-e-n-i-a-l-t. Med i din pakke får du også et hylster af plastik, som du kan putte spidsen med de keramiske plader ind i. På den måde behøver du heller ikke være bange for at lægge dit glattejern på overflader, da hylsteret forhindrer varmen i at trænge igennem.

ghd glattejern Eclipse vinder testen

 

 

Selv om jeg ikke synes, Eclipse ligger vildt godt i hånden, så er det her glattejern udstyret med så mange smarte funktionaliteter, at det er er og bliver en testvinder.Det er super nemt at glatte håret med Eclipse, og man kan glatte større sektioner af håret på n gang, óg det gør det bedre end andre glattejern, jeg har prøvet. Det betyder, at der er væsentlig hurtigere at glatte hele håret, og det er et kæmpe plus.Det er svært at være oppe imod et glattejern, der har fået effektiviseret teknologien til et niveau, hvor du skal glatte kortere tid og med lavere varme, for at opnå et bedre og mere holdbart resultat - så måske er det ikke overraskende, at Eclipse vinder - MEN til gengæld skal du også op og betale over 1.500 kr. for dette ghd glattejern. 

Prisen på ghd Eclipse (her i black) er ca. 1.599 kr.