Kvinde med tørshampoo
Hår

5 tørshampoo-tips, vi ville ønske vi havde kendt til

15. maj 2019
af Angelica Martinsen, kk.no, oversat af redaktionen
Foto: Panthermedia
Tørshampoo kan være din bedste ven på en dårlig hårdag – og du kan få endnu mere ud af den, med disse 5 tips

Tørshampoo kan redde enhver morgen, hvor man ikke har tid til den store hårvask. Så er det farvel til fedtet hår på nul komma fem! Men som med de fleste andre hårprodukter, er der risiko for, at man bruger den forkert. Husker du f.eks. at massere produktet ind i hovedbunden? Ved du, hvor meget, du skal spraye – og hvor meget, der er for meget?

Hvornår skal man bruge tørshampoo?

Tørshampoo er genial at bruge når...

… du ikke kan nå at vaske dit hår og trænger til en hurtig opfrisker.

… du skal have opsat hår og har brug for lidt ekstra hold og styrke.

… du gerne vil have mere mat og rodet hår.

… du gerne vil have mere volumen og et hår, der ser tykkere ud.

… du har pandehår og oplever, at det fedtet hurtigere end resten af håret.

Hvordan bruger man tørshampoo?

Løft op i håret, hold flasken ca. 30 cm. Væk fra hovedbunden, og spray små mængder ad gangen. Derefter skal du huske at massere produktet godt ind, så du ikke får hvide pletter i håret.

Det er altså ret simpelt at bruge tørshampoo, og perfekt når man ikke har tid til at vaske håret. Herunder får du 5 tips til, hvordan du kan få endnu mere ud af din dry shampoo.

Herunder har vi samlet nogle af de mest almindelige skønhedsfejl, når det gælder tørshampoo:

#1: Du bruger for meget tørshampoo på én gang

Tørshampooen er en livredder, når du har fedtet hår, men lad være med at overdrive mængderne. Håret kan hurtigt komme til at beskidt og misfarvet ud. Derfor: Spray hellere for lidt i end for meget.

#2: Er det sundt og bruge tørshampoo?

Det er ikke sundt at bruge tør shampoo hver dag. Når du bruger produktet, stopper du faktisk porerne i hovedbunden til, og det er ikke godt. Det kan skabe bumser og så får din hovedbund slet ikke lov til at trække vejret. Brug derfor kun din dry shampoo én gang mellem hver hårvask, så er du på den sikre side.

#3: Du masserer ikke produktet ordentligt ind

Hvis du bare sprayer tørshampooen i håret uden at massere den ind efterfølgende, vil den bare lægge sig som et lag på håret og vil derfor heller ikke fungere optimalt. Et godt tip er at bruge fingerspidserne til at massere hovedbunden med et minuts tid efter, du har sprayet dry shampoo i. Lad gerne produktet sidde lidt i håret, før du begynder at massere den ud i håret, så har den tid til at absorbere olien i hårrødderne.

#4: Du holder tørshampooen for tæt på håret

En af de mest almindelige fejl, vi begår, er at holde tørshampooen for tæt på håret eller hovedbunden, mens vi sprayer den i.

- Nogen sprayer direkte i skilningen og alt for tæt på hårrødderne. Resultatet er, at det lægger sig som et hvidt lag pudder i håret, og det ser ikke så heldigt ud, har den norske hårstylist Jan Thomas tidligere udtalt til kk.no.

- Man bør dele håret ind i sektioner i stedet for bare at spraye direkte mod skilningen. Hold tørshampooen mindst 30 cm, men gerne mere, væk fra håret, når du sprayer, og gør det så meget forsigtigt, siger han.

#5: Du bruger tørshampooen de forkerte steder i håret

Det er ikke hårspidserne, der bliver fedtede, det er som regel hårrødderne. Derfor skal du bruge tørshampoo i hovedbunden, så du undgår, at håret ser livløst ud.

https://dk-femina-backend.imgix.net/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_3.png

Læs også