kort hår
Hår

Kort hår eller langt hår? Hvilken frisure klæder stjernerne bedst?

af redaktionen 29. august 2014
Foto: All Over
Flere af Hollywoods fremtrædende skuespillerinder er hoppet med på moden med ultra kort hår - se billederne af stjernerne med både kort hår og langt hår - og døm selv, hvad der klæder dem bedst

Kort hår er tidens hotteste frisure, og masser af kendte kvinder er hoppet med på kort hårs-bølgen. Det kom f.eks. som lidt af et chok, da teenageidolet Miley Cyrus klippede sit lange hår af til fordel for fikst kort hår – det samme gjorde den smukke skuespiller Jennifer Lawrence også for nylig.

Herhjemme har kvinder som tv-værten Lisbeth Østergaard og sangerinden Stine Bramsen også taget tendensen til sig, og selv om det kræver lidt is i maven at klippe det lange hår af til fordel for kort hår, er der ingen tvivl om, at det kan give et helt nyt, sporty look.

LÆS OGSÅ: 6 tips til dig der overvejer pagehår

Plusser og minusser ved kort hår

Det korte hår har faktisk også masser af fordele. Har du fint, skandinavisk hår uden særlig meget fylde, kan en smart frisure med kort hår gøre dit hår mere fyldigt at se på. Har du samtidig et par smukke, markerede kindben, vil kort hår virkelig fremhæve og give plads til dem. Derudover er det meget nemmere at vaske kort hår end langt hår, og mængden af shampoo og balsam vil også falde.

Et minus kan være, at kort hår kræver megen pleje og hyppige frisørbesøg, for skal det korte hår stå knivskarpt, er det vigtigt, at det bliver klippet regelmæssigt.

LÆS OGSÅ: Kort hår: Få inspiration til din korthårsfrisure

Ansigtformen har betydning

Derudover skal man være opmærksom på, hvilken ansigtsform, man har, hvis man gerne vil have kort hår. Her er et par tips til at vælge den rigtige frisure med kort hår:

- Hvis du har et firkantet ansigt, så fremhæv den smukke kæbelinje med pagehår, hvor længden rammer kæbelinjen – i stil med Keira Knigthleys. Sørg også gerne for at få en gradueret page – det vil sige pagehår, der er lidt længere fortil end bagtil.

- Hvis du har et rundt ansigt, så overvej kort hår, der rammer 2-3 centimeter under kæbelinjen og gerne med lidt etager. En helt kort pixie frisure vil også være flot til et rundt ansigt.

- Mange kvinder med aflange/ovale ansigter har en høj pande. Vælger du en kort hårsfrisure med pandehår, kan du skjule lidt af panden.

LÆS OGSÅ: Kort hår eller langt hår? Se frisurerne, der gør dig 5 år ældre at se på

Galleri: Kort eller langt hår - hvilken frisure klæder Hollywood-stjernerne bedst?

kort hår
Charlize Theron
Charlize Theron
Demi Moore
Demi Moore
Emma Watson
Emma Watson
Gwyneth Paltrow
Gwyneth Paltrow
Halle Berry
Halle Berry
Anne Hathaway
Anne Hathaway
Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence
Michelle Williams
Michelle Williams
Miley Cyrus
Miley Cyrus
Natalie Portman
Natalie Portman
Pamela Anderson
Pamela Anderson