tyndt hår
Hår

Har du tyndt hår? Sådan bliver det tykkere

af Lene Huusmann 21. december 2017
Foto: Panthermedia
Er dit hår heller ikke ligeså fyldigt, som det har været? Du behøver ikke at gå i panik over at have tyndt hår, for der er faktisk en del, du selv kan gøre for at snyde dig til en tykkere manke.

Træt af at have tyndt hår? Sådan bliver det kraftigere

Der er vist flere af os, der føler, at vores hår bliver tyndere og tyndere med alderen. Måske har du også haft et par graviditeter oveni, og det hjælper bestemt heller ikke ligefrem på sagen. Læs med her, hvor femina guider dig til, hvordan du får dit hår til at virke tykkere, end det er.

LÆS OGSÅ: Tyndt hår? 5 hits til fint hår

 

Fylde fra hovedbunden

Start allerede i badet, hvor du kan bruge en god shampoo og balsam med volumen. Herefter er dine stylingprodukter og din føntørring afgørende. Brug en god root lift og påfør desuden volumen foam, inden du føntørrer håret. Brug gerne en rundbørste under din føntørring, så du hjælper til med at løfte håret.

En root lift indeholder en volumengivende sammensætning, der giver et løft til hårrødderne og fylde i længderne, når du føntørrer håret. Root Lift Spray fra ghd indeholder desuden en varmebeskyttelse, så dit hår bliver skånet under varmestylingen.

Root Lift Spray, ghd, 100 ml, 239 krKøb den her

Føntør håret til mere fylde

Ghd air føntørreren er udstyret med en kraftfuld, professionel motor, der tørrer håret ekstremt hurtigt. Den anvender ion-teknologi til at indkapsle fugten i hårstrået, hvilket gør håret silkeblødt og glansfuldt samt reducerer krus.

Air hair dryer fra ghd til 1.199 kr. Køb den her

Rundbørste

En børste er en børste, tænker du måske, meeeen faktisk er der stor forskel på, hvad en børste kan gøre for dit hår. En god gammeldags rundbørste er særlig god, når man vil skabe volumen og løfte håret under føntørringen. Og du behøver ikke at besidde de samme talenter, som din frisør for at føntørre med en rundbørste, så lad dig ikke afskrække.

Round Brush Medium 55 mm fra Philip B til 479 kr. Køb den her

Bølger i frisuren

Hvis du har lidt længde i lokkerne, så lav bølger i dit hår. Det er også det, man kalder fald i håret, og det skaber fylde og gør det lettere for dig at ruske op i håret, så du undgår en flad frisure. Redskabet er ikke så afgørende her. Man kan skabe fald med et krøllejern eller bruge sit glattejern som krøllejern. Det vigtige er blot, at der kommer lidt fald i håret, så det syner større.

LÆS OGSÅ: Derfor ser dit hår tyndt ud

Sundt hår kommer indefra

Der er sket en hel del på markedet for produkter mod tyndt hår, da mange kvinder lider af det. Hormoner, graviditeter, stress og ja vores alder, spiller ind, om vi vil det eller ej. Og der er efterhånden kommet en hel bølge af ’gummies’ altså vitaminer, som efter sigende skulle gøre håret tykkere og sundere. Der findes i det hele taget en masse kosttilskud på markedet, der skulle afhjælpe problemet. Men om det virker, ja det skal vi ikke gøre os til dommere overfor.

Hair Gummies fra Hairlust 90 stk. til 249 kr. Køb den her

Plejende dråber

Ekstra forkælelse i form af serum, der specifikt plejer hovedbunden og effektivt modvirker tidligt hårtab, er en anden god mulighed for at gøre noget aktivt mod det tynde hår. Når din hovedbund er sund, og fri for skæl og tørhed, så har dit hår bedre vilkår for at se lækkert ud, og dine hårsække har bedre mulighed for at skabe nye hårstrå.

Bio Botanical Serum fra System 4, 100 ml til 99 kr. Køb den her

Tal med din frisør

Der en hel del forskellige løsninger, som kan hjælpe dit tynde hår godt på vej til at synes tykkere og fyldigere. Så du behøver ikke nødvendigvis at klippe manken kort, bare fordi dit hår ikke er så kraftigt, som da du var yngre. Er dit hår langt, så få klippet de værste tjavser af. Og hvis du har overskud til det, også økonomisk, så kan du overveje at få lavet ekstensions i håret. Et andet godt trick til at få tyndt hår til at se kraftigere ud er via farvesammenspil. Tal med din frisør, om hvad der passer bedst til dig, din hudtype og hårfarve. 

LÆS OGSÅ: Skandinavisk hår: Sådan får du det bedste ud af det