https://imgix.femina.dk/media/article/front_3.jpg
Stil

Grafisk jul in black & white

1. december 2014
IDÉ & TEKST: LOTTE MOLIIN FOTO: PERNILLE KAALUND
Skal din jul være smuk og grafisk, så se med her. Her er 9 gode DIY-idéer til julepynt og gaveindpakning i hvid og sort – alt, hvad du skal bruge, er en computer, hvidt papir og en printer.
https://imgix.femina.dk/pklm.21.02.jpg

MERRY CHRISTMAS

Skriv alle bogstaverne MERRY CHRISTMAS på computeren, og sæt det op i en størrelse, så der er fire bogstaver på et ark papir. Her er brugt skrifttypen Helvetica i fed. Print bogstaverne ud. Lim et stykke kopipapir eller karton på bagsiden af det printede papir for at stabilisere det, og klip herefter hvert bogstav ud. Lim bogstaverne på et langt stykke sort snor med lige meget mellemrum mellem bogstaverne. Beregn ca. 30 cm bånd i hver side til ophæng.

https://imgix.femina.dk/pklm.21.12.jpg
https://imgix.femina.dk/pklm.21.13.jpg

2 SLAGS HJERTER

Til begge hjerter skal du bruge to ark papir, du har skrevet og printet: Et med tal og et med bogstaver.

Til det flettede hjerte folder du papiret på midten tegner af efter en skabelon til flettede hjerter. Flet hjertet, og lim hank på.

Det foldede hjerte laves ved at tegne en cirkel på hvert af de to ark papir, ca. 12 cm i diameter. Klip de to cirkler ud, og fold dem på midten. Put lim på den ene halvdel af hver cirkel, og lim de to foldede cirkler sammen til et hjerte. Klip hank og lim på indvendig.

FLAGRÆKKE

Skriv MERRY CHRISTMAS eller en anden julet tekst, f.eks. teksten til en julesalme, på en hel side, og print papiret ud. Klip trekanter af det printede papir i målene: Bredde 11 cm x højde 20 cm. Trekantens spids skal være i bunden af papiret. Fold 2 cm af toppen af trekanten mod bagsiden, og lim flappen fast omkring et stykke snor. Bind en knude på snoren for enden af hver trekant, så de ikke rykker sig på snoren. Brug ca. 30 cm snor i hver side til ophæng. Hæng flagrækken op på juletræet, i et vindue, eller hvor du har lyst.

TIP

Eksperimentér med flere forskellige skrifttyper, så flagene bliver forskellige.

https://imgix.femina.dk/pklm.21.16.jpg

GUIRLANDE

Skriv små juleudsagn på et helt ark papir med dobbelt linjeafstand. Skriv evt. i to forskellige skrifttyper. Print arket ud, og klip hver linje ud som strimler. Lim strimlerne sammen til guirlander – skiftevis de to skrifttyper. Hæng guirlanden på juletræet, en grangren eller i døråbningen.

https://imgix.femina.dk/pklm.21.14.jpg

GLASKUGLER

Skriv tal i forskellige skrifttyper på computeren med god plads imellem tallene. Print papiret ud, og klip hvert tal ud for sig. Lim det på en glaskugle, og bind et matchende sort-hvidt bånd i toppen. Kuglerne er fra Ikea.

https://imgix.femina.dk/pklm.21.23.jpg

JULETRÆ

Tegn et par forskellige juletræer i fri hånd på karton. De skal være forskellige i størrelse (ca. 12 og 14 cm) og må gerne se asymmetriske og hjemmetegnede ud. Klip skabelonen ud. Lav to ark på computeren: Et med tal i forskellige skrifttyper og et med juletekst på. Print de to ark ud, og lim eventuelt et stykke karton på bagsiden for at stabilisere det. Brug dine to skabeloner til at tegne juletræet over på de printede ark, og klip dem ud. Lav hul i toppen med en spids saks eller en hulmaskine, og træk en snor igennem. Hæng træerne på en smuk gren eller på juletræet.

TIP

Brug også juletræerne som til og fra-kort.

https://imgix.femina.dk/pklm.21.20.jpg

GAVER

Pak gaverne ind i hvidt papir, og brug ark med printede bogstaver, tal og juleudsagn til at folde om gaven som en banderole. Hvis gaven er stor, limer du to stykker papir sammen. Bind sort bånd omkring gaverne, og brug et af juletræerne som til og fra-kort.

TIP

Skab lidt spræl og vælg et bånd i en pangfarve.

Få mere inspiration til sjove DIY her

Læs også