camilla kjems
Stil

Femina tester: Kan høje hæle være behagelige?

19. september 2018
af Camilla Kjems
Kan det lade sig gøre at have høje hæle på en hel dag uden at få ømme fødder? Feminas chefredaktør Camilla Kjems har testet et par af tidens nye højhælede sko, der skulle være både mere behagelige og ergonomisk korrekte at have på.

Jeg elsker stiletter – så er det sagt. Og det er ikke fordi, jeg synes, det er verdens mest behagelige fodtøj (tværtimod!), men når man, som jeg, kun måler de 164 cm., er det fantastisk at kunne snyde sig en 5-6 cm højere. Og så giver det altså alt andet lige også en pænere holdning og en mere struttende numse. Så siden jeg var teenager, har jeg indtaget verden i høje hæle. Derfor er jeg også stor fan af de nye skomærker, der popper op, som har som mission at gøre højhælede sko mere behagelige og ergonomisk korrekte at have på.

På årets Feminadagen havde vi et af de ortopædisk opbyggede skomærker med – mærket Roccamore – og jeg besluttede mig derfor for at teste, om jeg nu også virkelig kunne mærke forskel på et par almindelige støvletter og et par Roccamore. Feminadagen varer fra kl. 10-17, hvor stort set hele dagen for mig foregår stående eller gående. Kan jeg og mine fødder mon holde til det? Det må komme an på en prøve…

camilla kjems

Kl. 8: Jeg træder ud af min lejlighed og begiver mig afsted mod Køge, hvor dagens feminaevent finder sted.

camilla kjems

Kl. 12: Jeg har haft støvlerne på i 4 timer (45 minutter af dem kørte jeg dog i bil) og mærker endnu ingen ømhed eller træthed i fødderne.

camilla kjems

Kl. 14.57: Tid til en kort pause, hvor jeg lige får hvilet fødderne lidt. De 7 timer begynder at kunne mærkes i fødderne nu. Men efter 10 minutter rejser jeg mig og fortsætter dagens gøremål.

camilla kjems

Kl. 17: Jeg takker 300 kvinder for en fantastisk dag med masser af hygge, inspiration og shopping. Jeg er fyldt op af indtryk og træt i både hoved, fødder og krop, men kan uden problemer gå videre ud til bilen iført mine Roccamore-støvler. Normalt ville jeg skynde mig at skifte til sneakers efter sådan en lang dag, men det er ikke nødvendigt nu.

Kl. 19: Hjemme efter at have hoppet en tur i havet på vej hjem fra Køge. Skoene er smidt og benene oppe. Skønt!

LÆS OGSÅ: Disse 5 skomærker laver høje hæle, der er behagelige at gå i

Konklusion: Ifølge de tests som Hvidovre Hospital har lavet (læs mere om testen her), er Roccamores stiletter ortopædisk opbygget, så man fordeler sin kropsvægt og dermed aflaster trykket på forfoden. Og det kan mærkes … Stiletter er og bliver stiletter – og bliver aldrig ligeså behagelige at have på som gummisko. Men når det nu er sagt, kan jeg tydeligt mærke forskel på de ortopædiske stiletter og almindelige stiletter. Efter en hel dag i Roccamores sko er jeg øm og træt i fødderne, men helt uden de smerter jeg nogle gange har, når jeg træder ud af nogle af mine andre stiletter. Normalt ville jeg have haft skiftesko med, som jeg havde hoppet i efter en 3-4 timer – men i dag kunne jeg beholde de høje hæle på hele dagen.

LÆS OGSÅ: Se knebene, der gør dine stiletter behagelige

Om Roccamore:

Roccamore er designet og ejet af danske Frederikke Schmidt, der er uddannet skodesigner og har arbejdet for eksklusive brands som Ferragamo, Prada og Icon Shoes i Italien. I 2015 stiftede hun Roccamore, der laver stiletter og støvler designet med ortopædiske såler, der former fødderne til at gå så anatomisk korrekt som muligt og er videnskabeligt testet og bevist af Hvidovre Hospital. Alle Roccamores sko er håndlavede i Italien, samme sted som Valentino og Prada. Priser fra 1.900 kr.

Vi fik stillet støvlerne til rådighed fra Roccamore til denne test

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_0.png

Læs også