Hjemme hos Camilla Kjems
DIY

Til middag i det grønne hjørne

1. april 2019
af Mette B. Seerup
Foto: Kira Brandt
Drømmer du om en hyggelig spiseplads, hvor hele familien kan samles? Se med her, hvordan feminas chefredaktør Camilla Kjems har forvandlet et mørkt hjørne til en spisekrog med tilbagelænet stemning og plads til alle hverdagens sysler.
Et eller andet måtte gøres, da Camilla Kjems flyttede ind i en stor lejlighed i Københavns Nordvestkvarter. For selv om der var plads nok til Camilla og hendes tre børn, var rumfordelingen ikke optimal for en familie på fire. – Da jeg flyttede ind, var der kun to værelser i den 154 m² store lejlighed. Resten var ét stort rum med stue, spisestue og køkken, fortæller Camilla, som siden har bygget et ekstra værelse, så hun ikke længere skal dele soveværelse med sin datter. Camillas nye soveværelse ligger i et hjørne af den næsten kvadratiske lejlighed og har derfor skabt et indhak i det store køkken-alrum, som nu bruges som familiens spisekrog.  
  – Krogen er lidt mørk, men jeg har forsøgt at udnytte det og lave en spisekrog med huleagtig hyggestemning, hvor familien kan samles, fortæller Camilla om det grønne spisehjørne, der vitterligt er blevet hjemmets træfpunkt. Det er her, børnene tegner og lægger puslespil, her, Camilla arbejder og ordner vasketøj, og her, de alle samles til diverse måltider. Skulle der blive en ekstra til spisning, kan der altid klemmes én mere ind på de lange bænke, som står omkring bordet.   – Jeg har en søjle midt i stuen, så jeg kunne kun få plads til spisebordet, hvis det stod helt ind til væggen. Derfor valgte jeg løsningen med bænke, som jeg også synes giver en mere afslappet stemning til rummet. Jeg elsker at kunne slænge mig her. At sidde dér i krogen med min morgenavis i weekenden – det er tophyggeligt.   Bagvæggen i Camillas køkken er malet i farven Relaxed Green fra Flügger, som sætter farvetemaet i den lille hyggelige spisekrog. Bænkene er fundet hos Ziito, og dem har Camilla fået lavet hynder til efter mål hos Skumfabrikken. De klassiske Y-stole er arvestykker, den lyserøde fotokunst er fra Paper Collective, udstillingsplakaten er fra Stilleben. Pendel og væglampe er fra Ikea. På bordet står en skål fra Raawii, en kande fra Stelton og glas og keramiktallerkener fra Stilleben.
  LÆS OGSÅ: 5 gode råd når du skal bygge nyt køkken   Midt på spisebordet har Camilla sammensat et lille stilleben af stager fra Tom Dixon, en grøn skål fra Raawii og små keramiktallerkener af Tasja P. Den store pendel med gylden inderside er fra Ikea. Den trådløse højttaler på væggen er fra B&O Play.
 
  De to puder i hør er fra Linen Tales og købt hos Stilleben, mens de tre grønne blomstrede puder er fra Cozy Living. På væggen hænger en udstillingsplakat fra det franske Galerie Maeght, den kan købes hos Stilleben.
  TIP: Med masser af puder i dit spisehjørne får du både støtte til ryggen og en mere tilbagelænet stemning.    I det store vitrineskab står Æbleblomst-stellet, som Camilla har arvet efter sin farmor. Den mønstrede vase er en gammel model fra Royal Copenhagen, den japanske kokeshidukke er købt i Tokyo, og tallerkenerne i stentøj er af keramiker Tasja P.

 

LÆS OGSÅ: 7 tips til at få mest ud af få kvardratmeter

 

På vitrineskabet, som er købt på Lauritz.com, står en kvindelig bronzeafstøbning lavet af Marianne Ring. Lampen er fra House Doctor, og linoleumstrykket i rammen er af Alexander Tovborg og købt hos Hostrup-Pedersen & Johansen.

 

TIP: Brug et vitrineskab til at udstille dine fineste køkkensager, som et arvet stel eller din yndlingskop. På den måde står det altid fremme, helt uden at blive støvet. 

LÆS OGSÅ: Boligstylisten: Her er det sværeste rum at indrette (og sådan gør du det nemmere)