pakkekalender
DIY

Pakkekalender: 24 kreative indpakningsidéer

af Signe Munk Lund 28. november 2017
Foto: Camilla Hey, Mette Wotkjær m.fl.
Når man giver en pakkekalender, handler det ikke kun om, hvad der er i pakkerne. Gør lidt ekstra ud af indpakningen, ophængningen og konceptet, og din pakkekalender vil vække endnu større glæde ...

HER FÅR DU 24 KREATIVE INDPAKNINGSIDÉER TIL DIN PAKKEKALENDER

 

Galleri: 24 gode idéer til pakkekalenderen

Glas med gaverLæg de små pakker ned i en stor vase, så de rigtig kan friste hele julemåneden. Sådan gør du:Pak de små gaver ind i papir i samme nuancer, men med forskellige mønstre. Læg gaverne i et stort glas med grangrene og en lille lyskæde.Lyskæder forhandles bl.a. af Sirius. Papir og bånd er fra Bungalow, stjerne og lille juletræ er fra House Doctor, kanden fra Liebe og glasvasen fra BloomonTIP: Lad glasset med gaver stå fremme som en lanterne på et bord eller i vindueskarmen. 
Kurven fuldHvem har brug for julemanden, når den store kurv er fyldt med gaver og allerede står klar 1. december? Sådan gør du:Pak 24 gaver ind i papir i natur og grå toner. Skriv tal på små runde klistermærker og sæt dem på pakkerne. Fyld pakkerne i kurven, og pynt kurvens kant med en efeuranke.Kurven er fra Korbo, papiret fra House Doctor og Panduro Hobby og båndet fra BungalowTIP: Vælg papir og bånd, der passer smukt til din indretning, så bliver du ikke træt af at se på kurven med smågaver i løbet af december.
Et julelandskabPakkekalenderen ligner et helt lille julelandskab med små hvide æsker, vatsnebolde – og nisser naturligvis. Det tager lidt tid at lime pynten på æskerne, men det gør det jo også at pakke 24 gaver ind i papir. Sådan gør du:Læg gaver i de hvide æsker, og bind evt. rød-hvid snor om nogle af dem. Lim nisser af træ med røde huer, små kunstige grantræer og røde svampe, vatsnebolde og andre søde julesymboler på æskernes låg. Stil æskerne op med de mindste forrest, og drys vatsnebolde imellem dem.Æsker, små grantræer, trænisser, snor og vatsnebolde er fra Panduro Hobby. Resten af pynten er privateje. TIP: Har du svært ved at finde på nok små gaver, kan du lægge søde beskeder i æskerne.
PakketræDet kan godt være, penge ikke vokser på træerne – men det gør kalendergaverne. Stil en stor, flot gren op ad væggen, og hæng let julepynt og fint indpakkede kalendergaver på den. Sådan gør du:Pak de små gaver ind i forskelligt papir, f.eks. i naturfarvet, orange, rosa og blå-grøn. Bind bånd i de samme farver omkring pakkerne. Hæng pakkerne på grenen med sølvsnor, og læg evt. større pakker ved siden af på gulvet.Papir og bånd er fra Panduro Hobby, ensfarvet bånd fra Bungalow, lille sidebord fra Jysk, glasvase fra Lyngby Porcelæn og lysestage fra Kähler. TIP: Bind evt. grenen fast med lidt snor til et søm i væggen, så den ikke vælter. Eller stil den i en stor vase på gulvet.
Brug en bøjleMed en helt simpel renseribøjle og papir og bånd, der klæder hinanden, har du verdens nemmeste pakkekalender. Sådan gør du:Pak 24 små gaver ind i hvidt og naturfarvet papir og evt. nogle sider fra en bog eller avis. Bind forskellige bånd i de samme farver om gaverne. Hæng de små pakker på en renseribøjle med hvid og naturfarvet snor, og hæng bøjlen på en knage.Træknage fra Trævarefabrikernes Udsalg, gavepapir og snor fra Panduro Hobby og brunt bånd fra Broste CopenhagenTIP: Gør pakkekalenderen til en leg og pak ledetråde ind som vejviser til, hvor den rigtige gave befinder sig.
AdventsklemmerAdventskalenderen er supersimpel: Sæt fire oversize-klemmer fast på døren eller væggen – og hæng gaverne op. Sådan gør du:Montér de fire oversize-klemmer med tal på døren eller væggen. Pak gaverne ind i blåt og naturfarvet papir. Bind bånd i blå og grå nuancer om dem, og lad enderne være lange. Bind en lille grøn kvist på hver pakke, og fæstn båndet i klemmerne.Klemmer med tal fra House Doctor, papir fra Panduro Hobby og bånd fra BungalowTIP: Du kan også hænge en tyk snor op i et vindue og hænge 24 små pakker på den med almindelige tøjklemmer.

Træ af gaver Ryd en af de hylder, du allerede har, og byg et juletræ op af 24 gaver i forskellige størrelser. Vend gaverne på højkant, så man kan se sløjferne, og sæt fine mærkater med numre på. Markér toppen med en stjerne

Fra gemmerne Saml en bunke tomme syltetøjsglas og mal dem alle i samme farve. Fyld glassene med små gaver som f.eks. hjemmelavet konfekt, småkager eller en lille hilsen, og bind bånd og numre omkring. TIP: Mal glassene med tavlelak og skriv numrene direkte på glassene.

Mums! Køb en bunke lækre karameller og lignende og pak dem ind i tyndt papir eller servietter, og hæng dem med klemmer på en snor. Så er der en lille sød ting til aftenkaffen ...

En anderledes sok Find symaskine frem og sy stofposer, der kan bruges som alternativ til julesokken. Eller, hvis du er meget ambitiøs: Sy 24 poser, så der er én til hver gave. TIP: Kig i Søstrene Grene, Ikea eller lignende steder efter flotte viskestykker. De kan nemt sys om til stofposer.

En hurtig løsning Spar tid på indpakningen og investér i stedet i smukke gaveposer.

Sig det med hjerter Køb 24 ens julehjerter, og skriv tal på dem, og hæng dem på snor sammen med gaverne. Fordelen ved de små tal-hjerter er dels, at det også ser pænt ud, selv om gaverne bliver taget af snoren, dels at hjerterne kan bruges igen år efter år.

Keep it simple I de rette omgivelser og med det rette indhold kan almindelige brune papirposer lige pludselig blive til en attraktiv pakkekalender. Bind et enkelt stykke sejlgarn omkring, og hæng dem op på en snor med træklemmer.

Forsmag på juleaften Put gaver, der er for store til at hænge, i kurve på gulvet. Arrangér dem evt. omkring en krukke med et træ – så dufter det lidt af juleaften. TIP: Skal der laves pakkekalender til flere, kan hvert familiemedlem få sin egen kurv med pakker.

En lille hilsen ... En god gave kan sagtens komme i en flad kuvert. Det kan være et kærligt ord, en halv times massage eller et gavekort til biografen – kun fantasien sætter grænserne. Hæng dem op på væggen med masking-tape udformet som et juletræ.

Dagens nyheder 24 pakker pakket ind i avispapir kan se ret dekorativt ud, når de hænger sammen i flok. Hæng dem for eksempel på en stige, eller find en smuk gren i naturen, som du kan hænge gaverne fra.

Til den tørstige Det kan nogle gange være svært at finde på 24 små (og billige) dimser til mænd, og en flydende gavekalender er derfor et bud på en kalender, der som regel er et hit. Køb forskellige øl og lignende, og sæt dine egne mærkater på, som du ud over med nummer også har krydret med en lille personlig kommentar eller hilsen.

En smuk gammel gren fra haven fungerer som ophæng til pakkerne. Brug bånd, der matcher dit gavepapir.

Køb et lille stempelsæt og stempel pakkerne med fine tal. 
Har du pakket gaverne smukt ind og i matchende papir kan de sagtens bare ligge fremme til pynt i en vindueskarm. 
Hæng en snor eller bånd som en tørresnor og hænge gaverne fast i bånd. Du kan også bruge klemmer til at hænge gaverne fast. 
Brug en bøjle til at hænge dine gaver op i. Det egner sig bedst til adventsgaver - ellers skal du have flere bøjler. 
Pak gaverne smukt og ens ind og hæng dem fra en dekorattiv gren eller lignende. 
En knagerække er en hurtig og nem måde at få gaverne hængt op i en fart. Og hvis det er knager med tal, bliver det helt gennemført.