DIY

Før og efter: Fra roderum til kontor med plads til det hele

af Signe Munk Lund 27. september 2017
Foto: Tia Borgsmidt
En hel skabsvæg med indbygget skrivebord og masser af opbevaring blev løsningen, da Dorte og Axel skulle have styr på deres kaotiske kontor.
Kontor, garderobe, opbevaring. Ønskerne var mange til Dorte og Axels ekstra rum i huset, som indtil nu havde været lidt af et multi-roderum. Der var med andre ord brug for en ny indretningsløsning , der kunne klare det hele – og som samtidig var pæn at se på og lidt mere rengøringsvenlig end løse bøjlestænger og diverse opbevaringsmøbler.  
  Parret blev ret hurtigt enige om, at skabe med låger, der kunne lukke rodet inde og støvet ude, var klart den bedste løsning. Valget faldt på budgetvenlige Ikea-køkkenskabe, der passede i mål, så de kunne udgøre en hel væg i rummet. I siderne er der monteret praktiske højskabe, og foroven er der sat lavere skabe hele vejen hen for at udnytte rummets fulde højde. Samtidig giver det illusion af, at skabene er en væg i rummet snarere end et stort klodset møbel.  
  SE OGSÅ: De fede fronter gør forskellen i det store køkken   Let og luftig løsning De dybe skabe har givet masser af opbevaringsplads, men har takket være dybden også givet plads til et skrivebord, som var en af de funktioner, familien heller ikke ville undvære. Axel, der har hænderne skruet godt på, kastede sig derfor ud i at montere en svævende bordplade og hylde, der kunne hænge i en niche mellem skabene. Bordpladen i massiv eg er skruet gennem siderne på skabene og ind i bordpladen. På den måde er der undgået bordben, der hverken er pæne eller særlig praktiske. I hullet mellem bordpladen og hylden er opsat en blød masonitplade, malet med blå maling, som en praktisk opslagstavle, der samtidig giver farve og stemning til kontoret.   SE DEN FLOTTE LØSNING I GALLERIET HERUNDER

Operations

FØR

 

Langs hele den ene væg i rummet er der monteret køkkenskabe fra Ikea, som giver rigtig meget opbevaringsplads. Parret har valgt køkkenskabe, da det gav dem mulighed for at montere overskabe langs loftet. I nichen i midten er der lavet et lille skrivebordshjørne med opslagstavle. Bordpladen og hylden er i massiv eg. De er begge monteret med skruer igennem skabsvæggen i begge ender. På den måde slipper man for bordben. 

 

Stolen fra Please Wait to Be Seatet er fra Stilleben. Skraldespand fra Bungalow. Lampen er fra Normann Copenhagen.

På hylden står en lyserød vase fra Stilleben, en sparebøsse-fisk fra Kähler og et maleri, som Axels farmor har lavet. På bordet en grøn metalkurv fra Stilleben, og krukken til blyanter er fra Kähler. Vasen er et arvestykke, og billedet er fra Stilleben. Opbevaringslommen, der hænger på opslagstavlen, er fra Normann Copenhagen.

Mellem bordpladen og hylden er der monteret en blød masonitplade på væggen, som fungerer som opslagstavle. Den er malet med farven Kveldshimmel fra Jotun.