DIY papirpynt og hjemmelavede, malede påskeæg
DIY

DIY påskepynt: 14 gode idéer til din påske

16. marts 2023
af Nadja Wehlitz, Nicola Kragh Riis og redaktionen
Foto: Pernille Enoch, Tia Borgsmidt
Påskepynt er meget mere end knaldgule kyllinger og pastelfarver. Her er vores bud på hjemmelavet påskepynt med masser af elementer fra naturen, der med garanti vil pynte hele påsken.

Påsken står for døren, og det er skønt at have lidt ekstra at kigge på i den hyggelige tid. Derfor har vi samlet de skønneste DIY-projekter, som du kan give dig i kast med op til og under påsken.

DIY påskepynt: 14 hjemmelavede påskedekorationer

Kast dig ud i hjemmelavede påskedekorationer, smukke stilleben eller dæk det helt perfekte påskebord. Nedenfor giver dig 14 forskellige bud på, hvordan du kan lave hjemmelavet påskepynt.

Klip din egen papirpynt

Tulipaner pynter så fint, så hvorfor ikke også klippe dem ud i papir? Find saksen frem og lav fine papirklip med farvet silkepapir, der tager sig godt ud i et vindue, hvor forårslyset kan vække dem til live.

Papirklip og æg af Kristine Hellesøe, vase fra Agnethe Kirkeby keramik, skål med påskeæg fra Lyngby Porcelæn.

Lav din egen påskekrans

En helt simpel krans er smuk på væggen, i et vindue eller på bordet. Brug kraftig ståltråd, og sno enderne om hinanden for at holde sammen på kransen. Sæt derefter gæslingegrene på ståltrådskransen med blomstertråd. Lad eventuelt enderne stritte lidt, så kransen bliver mere levende. Pynt sammen med et simpelt projekt til påske: Et påskeæg i snor.

Simpel påskekrans af friske forårsgrene

Bambushylde fra Notre Dame

Pynt op med hjemmelavet blomsterdekoration 

Sæt en lille løgvækst i et glas med kuppel, og fyld kanten omkring jorden ud med små vagtelæg, der giver din blomsterdekoration et ekstra pift af påske. Du kan selvfølgelig også bruge et glas uden kuppel.

Løgvækst og vagtelæg som hjemmelavet påskepynt

Glas med kuppel fra Illums Bolighus, gul vase fra Studio Arhoj.

Lav påskeæg med mamor-effekt

Den her DIY er hyggelig for både store og små! Hæld lidt neglelak i en gammel skål, og bland med lunkent vand. Tag handsker på, og dyp de udpustede æg i blandingen. Sæt æggene til tørre på en pind. På den måde får du æg med den fineste marmorerede effekt, der kan pynte i en lille skål i vinduet eller på en frisk forårsgren.

Æg fra Creativ Company/cchobby.dk, lyserødt fad fra Lyngby Porcelæn, papirklip fra Kristine Hellesøe, hvid tallerken fra 1616:Arita., saksEN er vintage, karrygul hørserviet fra H&M Home.

Sy hjemmelavet påskepynt

Har du stofrester liggende, er det genialt til hjemmelavet påskepynt i søde påskemotiver. Alt du skal bruge er en saks, stof, fyldevat samt nål og tråd – og så har du alt, du skal bruge til en hyggelig eftermiddag fyldt med fordybelse.

Hjemmesyet påskepynt med striber

DIY: Dekorér med et hjemmelavet væksthus

Brug en stor glasvase til at lave et lille væksthus. Fyld bunden med karse og et par hvide perlehyacinter. Læg en gren over glassets top, og lad et udpustet æg hænge ned fra grenen. Det er simpelt, men giver instinktivt en hyggelig stemning til hjemmet.

Hjemmelavet væksthus med planter og påskeæg

Glasvase fra Bloomon

Klip papirsilhouetter af den fineste slags

Klip fine gækkebreve eller papirklip efter eget ønske, og sæt dem i rammer på en baggrund af farvet papir. Det er en nem måde at få lidt påske- og forårsstemning ind i stuen.

Papirklip fra Kristine Hellesøe i rammer fra Moebe, muslingeskål fra Christina Iversen, marmorægget er vintage.

Genbrug æggebakken i påskepynten

Genbrug din brugte æggebakke og lad frø forspire i den. Supplér evt. med et par perlehyacinter på løg sat i et par æggeskaller i bakken. Dét er både et miljøvenligt og smart DIY-projekt i påsken!

Planter i æggebakken pynter til påske

Mal grafiske påskeæg

Udpustede æg er en påskeklassiker. Tegn fine grafiske mønstre på dem, og hæng dem i flok på et par grene. Hvis du ikke er en kreativ sjæl, så frygt ej! Mønstrene må nemlig gerne være helt enkle og grafiske – det ser så fint ud, når der hænger flere ved siden af hinanden.

Hjemmelavede påskeæg malet i grafiske mønstre

Sy påskeharens ører som servietring 

Du kan nemt lave din egen servietring, der ligner kaninører. Klip et stykke filt på cirka 25x4 cm Spids enderne til, så de får øreform. Klip et lille stykke mønstret stof til indersider af ørerne, og lim det på med limpistol. Klip et lille hul på cirka 2 cm under det pålimede stykke på det ene øre. Det er dette hul, du trækker det andet øre igennem.

Glas fra Studio Arhøj, dækkeserviet, tallerken og skål fra Lyngby Porcelæn, stofserviet fra Sødahl, fugleranke fra Stilleben, bordkort i papirklip af Misse Mai, glasvase fra Studio Arhøj.

Pynt med påskeblomster i skåle

Løgplanter er lig med forår og er én af de nemmeste måder at bringe påskestemningen indenfor. Brug kopper og andre fine krukker til at plante dem i, så de kan pynte til de hyggelige påskefrokoster.

Løgplanter i hjemmelavet påskedekoration

Vaser og kop fra Stilleben, tekande fra Notre Dame.

Få en lille fjer på

Sæt fine edderdunsfjer på en spæd birkegren, og skab dit eget lille forårstræ med påskestemning. Skulle der snige sig et par af børnenes påskeæg eller perleplader ind, så giver det bare ekstra hygge. Fjerene er samlet i små klaser med to-tre fjer, som er samlet med fin ståltråd, som er snurret rundt og samlet som et lille øje til ophæng.

Fjer fra Creativ Company/Cchobby.dk. Vase og blomsterpresse er vintage, lågkrukke fra Agnethe Kirkeby keramik, bog om Vilde buketter fra Politikens Forlag, og gul notesbog er fra Broste Copenhagen.

Dæk påskebordet med DIY

Skriv navn på dine udpustede æg, og brug dem som bordkort. Skriv på dem med sprittusch, og sæt eventuelt en snor i dem, så dine gæster kan tage dem med hjem som påskepynt.  

Dækket påskebord med æg som bordkort

Bestik og stofserviet fra Broste Copenhagen, tallerkener fra Stilleben, gryde fra Notre Dame, fjer og snor fra Panduro Hobby. 

Pynt op med karse og påskeoverraskelser

Lav små fuglereder af karse og placér chokoladeæg i dem. Det er en fin og nem måde at få ekstra hyggelig stemning på bordet til påskefrokosten.

Hjemmegroet karse i lille skål

Lille grå skål fra Notre Dame, hvid skål fra Stilleben.

Læs også