julepynt
DIY

DIY: Nem julepynt i varme farver

af Nadja Wehlitz 10. november 2017
Foto: Pernille Enoch.
Du kan nemt selv klippe julepynt i karton i smukke mættede nuancer af grøn, bordeaux og nude. Alle idéerne er helt simple – og lige til at bruge på julebordet, gaverne og i din indretning.

NEMME IDÉER TIL HJEMMELAVET JULEPYNT I VARME FARVER

Kan du (hellere) ikke få julepynt nok. Så besøg et af de skønne julemarkeder rundt omkring i landet.

Se vores store julemarked-guide her

Spis under en stjernehimmelDen stemningsfulde løsning består af stjerner klippet i forskelligfarvet karton hængt på en smuk gren med lærkekogler. Bordet er dækket med hørdug og hørservietter, vinglas og grønt marmorbræt fra Broste Copenhagen. Den lette plisserede papirpynt er fra Bungalow. Kanden er fra Stilleben og bestikket fra Christian BitzSådan gør du:Hæng en koglegren over bordet, og lad stjerner i forskellige farver hænge i sytråd fra grenen. Klip stjerner frit fra hånden i karton i forskellige grønne og røde nuancer.
En dråbe kartonBrug karton i tre af dine yndlingsfarver til den supernemme pynt. Papirjuletræet er fra Bungalow, velourkuglen fra House Doctor og kanden fra RaawiiSådan gør du:Klip et stykke silkebånd, og fold det dobbelt. Klip 5 strimler karton på ca. 1,5 x 15 cm. Klips med en klipsemaskine alle strimler sammen i toppen med silkebåndet imellem. Buk de 4 strimler ud mod siderne, og saml dem igen længere nede – lad den midterste strimmel forblive lige. Når strimlerne danner den form, du vil have, klipser du dem sammen forneden. Klip overskydende ender af.
Stor foldet stjerneDen flotte store stjerne er meget nemmere at folde, end den ser ud til. Her står den på gulvet op ad et bord sammen med et par gaver, men du kan også hænge den op. Bakkebordet er fra Søstrene Grene, æskerne fra Notre Dame, bånd og plisserede juletræer fra Bungalow, og krukke og velourkugle er fra House DoctorSådan gør du:Klip 7 store stykker farvet papir til kvadrater, og sørg for at have saks og klipsemaskine klar. På YouTube.com kan du finde videoer, der trin for trin viser i detaljer, hvordan du klipper og folder stjernen. Du kan f.eks. søge på ”nem diy stjerne 3D”.
Kræmmerhus med grøntDet store kræmmerhus er nemt at folde. Vi har brugt kræmmerhuset som en anderledes juledekoration med grønne grene i og lagt det sammen med ting i nuancer, der passer til. Grønt marmorbræt fra Broste, lille rund glasæske fra Hay, og bakkebord fra Søstrene Grene. Sådan gør du:Fold et kræmmerhus i karton, og lim det sammen i kanten på bagsiden (klip det evt. til). Fold et stykke bånd, og klips det fast på kanten. Lim en flettet stjerne på båndet, og fyld kræmmerhuset med et par grønne kviste. Den flettede stjerne og julekuglen er fra Broste.
Pynt på pakkerneEn lille vifte og en stjerne af karton er alt, hvad der skal til for at pynte gaverne ekstra fint. Gulvtæppe og velourkugle fra House Doctor. Mat kugle og flettet stjerne er fra BrosteSådan gør du:Klip et stykke karton, og fold det som en lille vifte. Bind et bånd om midten af viften, og sno båndet et par gange om pakken. Klip et til og fra-kort af to stykker aflangt karton i to forskellige grønne nuancer. Klip hul i den ene ende med en hullemaskine og bind kortene på pakken. Gavepapiret er fra House Doctor.
Simpelt træ til bordetPyt med, om du klipper de små kartontræer til julebordet skæve og asymmetriske, det er bare en del af charmen. Sådan gør du:Klip, frit fra hånden, små juletræer i forskellige nuancer i grøn karton. Lad stammerne på træerne være lange, så kan du nemt binde dem på servietterne med grønne silkebånd. Servietten i hør er fra Broste.