julepynt
DIY

4 stemningsfyldte julevinduer

af Sidsel Zachariassen 12. november 2015
Foto: Frederikke Heiberg
Udsmyk dine vinduer til jul, så de er smukke både indefra og udefra. Og tag gerne vinduets størrelse med i tankerne, når du vælger dekoration. Ofte er vi tilbøjelige til at placere en masse småting i vindueskarmen, men udnytter du hele vinduet ved enten at tænke ”stort” eller ved at gentage mindre ting mange gange, bliver resultatet dobbelt så godt.

Galleri: 4 stemningsfyldte julevinduer

Farvekoordineret ”juletræ”Få glæde af din julepynt, allerede inden du overvejer at hive juletræet indenfor. Sæt en stor dekorativ gren i en vase, og pynt den med et udvalg af din julepynt. Og allerhelst pynt der er i samme farve eller farveafstemt, så dekorationen bliver et smukt stilleben i din vindueskarm. Vase, 1.700 kr. Thora Finnsdottir. Sort pynt i papir, 39 kr. pr. stk. Nordstjerne. Lysestage, 149 kr. Normann Copenhagen. Bordlampe, 2.450 kr. Le Broom. Stjerne i træ, med hul, 70 kr. House Doctor. Massiv stjerne i træ, 205 kr., stjerne i papir, 55 kr. Begge fra Broste Copenhagen. Bord/skammel, 1.300 kr. MenuTip: Ryk rundt i dit hjem, når du pynter op til jul, så du finder de ting, som passer sammen med din julepynt. Gem nogle af dine pynteting væk i julen, så du undgår, at der står alt for mange ting fremme, og julepynten får opmærksomheden.
KransefestKranse er smukke og kan laves af mange forskellige materialer og ændrer udtryk derefter. Pynt et stort vindue med flere kranse af forskelligt grønt. Hæng dem lidt vilkårligt op. Her har vi lavet kranse med enebær, olivengrene, eukalyptus, silkefyr og buksbom. Sådan gør duStart med at lave fem cirkler af hegnstråd. Vikl gerne hegnstråden et par gange rundt i cirklen for at gøre den mere stabil. Derefter tager du det grønne og lægger på hegnstråden, mens du fæstner det med ståltråd. Tag lidt ad gangen, til du er hele vejen rundt, og fæstn enden på ståltråden. Stol, J77, 1.050 kr. Hay. Æske, sæt med fem stk., 299 kr. Hay. hay.dk Tip: For at det ikke bliver for rodet, er alle kransene holdt i samme størrelse og hængt op med samme bånd. Hvis man laver alle kransene i samme materiale, kan man godt variere i størrelsen.
Glas på rækkeFind alle dine glasvaser frem og sæt dem på række i hele vindueskarmen. Fyld nogle med lys, andre med afskårne blomster og andre med blomster i jord. Pynt med mos, så man ikke ser jorden. Vi har brugt hvide hyacinter, hvide amaryllis og grønne bloklys. Tip: Hold det hele i samme nuancer, så bliver udtrykket mest æstetisk. Du kan også bruge røde amaryllis og røde bloklys og gøre stilen mere varm og julet. Fra venstre: Glasvaser, 15 cm høj, 125 kr., 24 cm høj, 350 kr., 26 cm høj, 300 kr., og 40 cm høj, 500 kr. Alle fra Tine K Home. Bloklys fra 25 kr. Broste Copenhagen. Puf, 120 cm i diameter, 9.400 kr. Designers Guild.
Kugler i massevisJulekugler fås i diverse varianter og er for mange indbegrebet af jul. Brug dem på en utraditionel måde ved at hænge en hel masse kugler i forskellig højde i vinduet. Du kan binde dem fast i gardinstangeneller montere en smuk gren fra naturen i dit vindue, som kuglerne kan hænge fra. Tip: Brug gerne bånd i forskellige farver og tykkelser, så de bliver en del af udsmykningen. Vælger du bånd og kugler i klare farver, får du et helt andet udtryk. Kugler i mat keramik, fås i flere farver, lille, 65 kr., mellem, 70 kr., og stor, 90 kr. Anne Black. Runde ornamenter i keramik, 3 stk., 195 kr. Ditte Fischer. Hvide ornamenter, 3 stk., 250 kr. Thora Finnsdottir. Bånd, 39 kr. pr. rulle. Broste Copenhagen. Sofa, 27.000 kr. Designers Guild. Bord/skammel, 1.300 kr. Menu. Vase, 349 kr. Menu.