juleborde
DIY

3 kreative kvinders juleborde

7. december 2017
af Freja Bang Lyngbo / Glotti Press
Foto: Liselotte Plenov
Når julefreden sænker sig, er aftenens højdepunkt i mange hjem flæskestegens sprøde svær. Men hvad er en god julemiddag uden et veldækket bord? Tre kreative og stilbevidste kvinder giver deres bedste tips til de smukkeste juleborde.

3 smukke juleborde i 3 forskellige stilarter

https://dk-femina-backend.imgix.net/1748-juleborde-body-1-mette.jpg

Mette Beck Adsbøl er 38 år og interiørdesigner. Hun bor med sin mand Mikkel og deres to drenge i Nordsjælland.

Enkelt og nordisk

Mettes julestil er enkel, nordisk og med naturlige materialer. Hun er dog ikke bange for at bringe lidt farver ind på bordet, for det må ikke blive kedeligt. Stilen adskiller sig ikke markant fra Mettes stil ellers, men 24. december kommer der altid en dug på bordet.

Mette har pyntet op med kogler, grene og blomster, som spiller godt sammen med de store lysestager og den mørke dug. Borddækningen er noget af det, Mette bruger længst tid på juleaftensdag.

– Jeg går altid og dækker op om eftermiddagen, giver mig god tid og hygger om det. Jeg er lidt af en perfektionist, siger Mette og tilføjer, at det vigtigste er, at bordet ser hyggeligt og indbydende ud.

https://dk-femina-backend.imgix.net/1748-juleborde-body-a.jpg

Mette kan godt lide at blande nyt med antikt, så hun har dækket op med moderne fransk keramik fra Astier de Villatte, skåle fra Tine K Home og en blanding af antikke, arvede og nye Spiegel-krystalglas. Sølvbestikket fra Tine K Home er blandet med Raadvad-bestik købt på loppemarkeder. Mette har bundet stofstrimler om de hvide servietter som en rå detalje. Blomsterne er juleroser.

https://dk-femina-backend.imgix.net/1748-juleborde-body-b.jpg

De mørke servietter har Mette selv klippet af stofrester fra Tapet-Cafe. Bordkortene i form af englevinger er egentlig juletræspynt.

Julegæsterne bliver budt på Mettes hvide gløgg med julekrydderier. Du kan finde en opskrift på hvid gløgg her. Messingæsken er fra H. Skjalm P., den runde perlepynt er fra Oliver Gustav, og glassene er fra Dora.

https://dk-femina-backend.imgix.net/1748-juleborde-body-louise.jpg

Louise Jensen er 40 år og selvstændig blomsterkunstner i firmaet Florainder. Hun bor i Himlingøje syd for Køge sammen med sin mand og deres tre børn.

Lyst og blomstrende

Louise er blomsterkunstner med eget firma, så i december arbejder hun lige til det sidste – og nyder juleaftensdag ekstra meget, fordi hun så endelig har tid til sin familie. Louises juleborddækninger er aldrig ens, men de har altid den samme genkendelige stil, hvor naturen spiller en vigtig rolle. Blomster, eukalyptus, gran og kogler pynter både på dugen og på servietterne, og sammen med glaskugler og en masse levende lys skaber de en varm og hyggelig stemning i rummet.

https://dk-femina-backend.imgix.net/1748-juleborde-body-louise-1.jpg

Louise eksperimenterer hvert år med nye juledekorationer, og i år valgte hun to juletræer med eukalyptusblade. De kan købes på bestilling hos Florainder, hvor julekuglerne også er fra. Tallerkenerne er fra Royal Copenhagen, krystalglassene er købt i Belgien, bestikket er fra Ilva, og stofservietterne er fra Illums Bolighus. Borddekorationerne med roser kan købes på bestilling hos Florainder. Selv om roser ikke er typiske juleblomster, giver de et friskt og romantisk look til de rustikke fyrrekviste og kogler, synes Louise.

https://dk-femina-backend.imgix.net/1748-juleborde-body-louise-2.jpg

Adventskransen er naturligvis bundet af Louise selv, lignende kan bestilles hos Florainder.

Mormors hjemmelavede gløgg er et must hos familien i december. Opskriften vil mormor ikke af med, men vi kan afsløre, at den indeholder en masse gode julekrydderier. Sølvbakken er et loppefund, og glassene kan købes hos Florainder.

https://dk-femina-backend.imgix.net/1748-juleborde-body-1-steinvoer.jpg
Steinvør Sigurdsdottir er 38 år og indehaver af Fjord Interior og The Organic Sheep. Hun bor i Hellerup. Mørke farver og levende lys Steinvør får masser af inspiration fra sit arbejde i interiørbranchen. Derfor er det meget forskelligt, hvordan hendes julebord ser ud fra år til år, men levende lys skal der altid til. I år har Steinvør dækket bordet i varme, mørke farver med kogler og gran. Hun har bundet velourbånd i støvede grønne toner om både pakker og bordpynt. Steinvør bruger lang tid på både at planlægge bordet og på at dække det, intet er overladt til tilfældighederne, når familien på 12-16 personer er samlet om julebordet.
https://dk-femina-backend.imgix.net/1748-juleborde-body-1-steinvoer-a.jpg
Steinvørs julebord er som taget ud af hendes skønne univers i butikkerne Fjord Interior. Når Steinvør dækker bord, er det med inspiration fra hendes udlandsrejser, der ofte går til Marokko, hvor hun finder rustikke og elegante ting til boligen. Det rå sorte stentøj, krystalglassene, servietterne og spisebordet er fra Fjord Interior. Bestikket er fra Broste Copenhagen. SE OGSÅ: 8 smukke dekorationer til en grøn jul
https://dk-femina-backend.imgix.net/1748-juleborde-body-1-steinvoer-b.jpg
Hver kuvert er pyntet med to stedsegrønne kviste og en enkelt kogle, som Steinvør har bundet grønt velourbånd fra Stof 2000 omkring – nemt og enkelt.Lysene er sat direkte ned i klumper af sort ler for at opnå et råt udtryk.
https://dk-femina-backend.imgix.net/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs også