diy cool spisekrog
Stil

DIY: Cool spisekrog

5. september 2013
af Kaul Production
Efter flere år i skammekrogen er spisekrogen tilbage i køkkenet. For nok er de store samtalekøkkener imponerende, men ikke altid lige rare at opholde sig i. Den gode samtale og det gode selskab, kræver nemlig intimitet og ægte hygge – tænk bare på ”Matador” og Lauras køkkenbord

Det ønskede vi ...
Anne bor alene i en lejlighed på Nørrebro og købte den med en del byggeprojekter for øje: Hun ønskede sig et køkken med stærke referencer til storbylivet i Københavns brokvarterer og yndlingsbyen New York. Det skulle være råt og samtidig hyggeligt. En meget vigtig plads i køkkenet var køkkenkrogen, der også skulle fungere som spisestue i lejligheden; for Anne elsker at lave mad i selskab med gode venner og masser af gode samtaler med storbyens puls som baggrundskulisse.

Udfordringer ...
Pladsen var en udfordring i køkkenet, for der var ikke plads til et bord med stole rundt om. Derfor valgte vi løsningen med bænken og rygstykket, da dette ville udnytte pladsen optimalt. Så skal der nemlig ikke bruges den plads, man normalt bruger for at trække stole ud og komme forbi.

Du kan spare mange penge, hvis du...
selv laver en sofabænk i dit køkken. Find en billig bænk, og lav en ryg ved hjælp af: En mdf-plade, en hægtepistol, en skumplade og noget stof eller skind.

Det gjorde vi ...
Efter at køkkenet var monteret, stod vi med et tomt hjørne med rå pudsede vægge og en kedelig hvid og nedslidt køkkentrappedør. For at understrege storbylivet valgte vi at sætte Copenhagen-tapetet op, designet af kunstneren Kasper Købke. Køkkentrappedøren skulle have liv, så den blev malet med tavlelak, der samtidig er magnetmaling; samme effekt går igen på lampen over bordet, der også er overfladebehandlet med tavlelak, og som kan skrives på. Resten af døren er malet med Farrow & Balls fine retrogrønne farve, som også bordet er malet med. Bordet lavede vi ud af en understel, der stammer fra et gammelt kontormøbel, fra Genbyg og en mdf-plade, som vi har malet. Bænken er fra Ikea, og rygpladen lavede vi ud af en tyng mdf-plade, noget pladeskum og et stykke fint, cognacfarvet skind, som vi monterede med en hæftepistol. Knapperne lavede vi selv af små stykker skind, sættet kan købes i syforretninger. Når du hænger pladen op, så bor hullerne dér, hvor knapperne skal sidde, så skjuler du samtidig ophænget. Knapperne kan så limes på bagefter. Hvis du skal have knapper ind andre steder, så brug din hæftepistol, og lav en kryds dér, hvor skindet eller stoffet skal spændes ind – lim derefter knapperne på.

Budget...
Tapet fra Tapet-Cafe, Kasper Køpke, 780 kr. per rulle 1.560 kr.
Maling til dør og bordplade fra Farrow and Ball 200 kr.
Tavle-magnetlak 200 kr.
Mdf-plade + understel fra Genbyg 300 kr.
Rygstøtte til bænk1.200 kr.
Bænk fra Ikea 599 kr.

I alt 4.059 kr.

Derudover brugte vi stole fra Ikeas PS-kollektion til 345 kr. per stk. og KS Lampeskærme By Sandenholt Blackboard-lampe, med medfølgende skolekridt, til 1.899 kr.

INSIDERTIP: De store modehuse sælger ud af deres designertekstiler, som bl.a. Stof 2000 køber op. Find f.eks. Missoni i metermål til 249 og lav din egen plaid.

Læs også