https://imgix.femina.dk/media/article/anna_lotte_1.png
Stil

Denne vinter skal vi klæde os som ... Anna og Lotte?

4. januar 2021
af
Katrine Rosenbæk. Foto: Morten Darving Schlüter/DR, privat
En ny modetrend er kommet for at blive: Elefanthuen og dens tro følgesvende - den lange dynejakke, de store kraver og alt, hvad du kan associere til Anna og Lotte.

Hvad gør man, når coronapandemien bliver ved med at fyre den af, virus igen finder nye mutationer, og Mette Frederiksen taler om, at hele elendigheden først bliver lidt bedre til påske?

Ja, man kan for eksempel klæde sig lidt som et barn.

Det skrev forfatter Olga Ravn på sin Instagram-profil i de forvirrende og tidløse dage mellem jul og nytår, hvor hun kunne se en del københavnske kvinder gå tur med deres kærester iklædt en lang dynefrakke og en balaclava.

En balaclava, tænker du så. Hvad er det? Jo, det er en elefanthue, ligesom dem vi alle rendte rundt med på legepladsen, da vi var børn.

Olga Ravn kaldte det for Anna og Lotte-core, selvfølgelig inspireret af lille Georgs fabelagtige hue. De ikoniske dukker, der siden 1979 har underholdt børn fredag efter fredag på DR.

Det førte efterfølgende til, at mega-influencer Anders Hemmingsen delte dette billede af Georg og en lang dynejakke.

I Anna og Lotte-stilen kan du også finde en række andre klassikere fra barndomsgarderoben.

For eksempel den store krave, den blomstrede kjole, tern i pastelfarver, perlesmykkerne, flyverdragten, heldragten, pyjamas-sættet, sløjferne, smækbukser ... fortsæt selv listen, når du har scrollet dig igennem alle de skønne eksempler på Anne og Lotte-core her.

Det er dog ikke alle, som har taget den strikkede elefanthue-mode til sig. Her er det radiovært Maria Fantino, som ikke er helt overbevist om looket.

Læs også