boligreportage sommeroase
Stil

Boliginspiration: Fra anneks til smuk oase

11. juni 2019
af Nadja Wehlitz
Foto: Pernille Enoch
Et ekstra rum, et gæstehus eller et tilflugtssted på de dage, hvor det danske sommervejr svigter. Er du heldig at have et anneks, så omdan det til et hyggeligt sommerhelle med vintagefund og lyse farver, som vi kender det fra den danske vestkyst. Tænk i simple møbler med flere funktioner, så stedet ikke ender med at blive en kirkegård for din gamle, kasserede møbler.

SÅDAN OMDANNER DU ANNEKSET TIL EN SMUK SOMMEROASE

EN PLADS I SKYGGEN Indret dit anneks med et lille bord, hvor du kan tage en pause fra solen eller nyde kaffen inde på køligere dage. Lav en stemningsfyldt billedvæg ved pladsen, med billeder og diverse udklip. Hæng billederne op med masking tape, som ikke hænger fast i malingen, og som gør det nemt at skifte billederne efter årstid og humør.
https://imgix.femina.dk/indret-bolig-4-sommeroase-2.jpg

Høj keramikvase fra Stilleben, krus fra Royal Copenhagen, billede af Kristine Hellesøe og lampe fra Søstrene Grene. Stofnet fra Notre Dame, sandaler fra Shangies og tæppe fra House Doctor. Puderne er fra Stilleben, mens udklippene er fra gamle magasiner. Både hat og knage er privateje, men du kan finde lignende knage hos Notre Dame. Møblerne er fundet på loppemarked.

Hav en god stak vattæpper og plaider liggende, som du kan bruge i haven eller som ekstra dyner til overnattende gæster.

https://imgix.femina.dk/indret-bolig-4-sommeroase-3.jpg

Vattæpperne er et mix fra Ib Laursen og Broste Copenhagen. Rosa pude fra House Doctor, vase fra Liebe og rund lågkrukke fra Stilleben.

Brug en hulsten i en lædersnor som nøglering til annekset.

https://imgix.femina.dk/indret-bolig-4-sommeroase-4.jpg

Lille keramiktallerken fra Stilleben.

LÆS OGSÅ: Lav selv et flot udekøkken på budget

Brug en gammel briks som kombineret sofa og seng. Har du brug for flere sovepladser, kan du lægge en madras oven på den eksisterende og dække den med et eller flere sengetæpper og en masse puder i ryggen.
https://imgix.femina.dk/indret-bolig-4-sommeroase-5.jpg

Sengetæppe og hørpuder med knaplukning fra Stilleben og stribede puder fra House Doctor, sengen er vintage.

Udstil børnenes fund fra stranden under en glaskuppel og brug den i et dekorativt stilleben.

https://imgix.femina.dk/indret-bolig-4-sommeroase-6.jpg

Glaskuppel fra Notre Dame.

Lad dig inspirere af naturen og saml sten, skaller og pinde til et stilleben, der kan sætte stemningen af sommer i dit anneks.

https://imgix.femina.dk/indret-bolig-4-sommeroase-7.jpg

Kande fra Stilleben, rund lågkrukke fra Meyer-Lavigne og print af Cathrine Raben Davidsen hos Stilleben.

Sommerens loppemarkeder og genbrugsbutikker er garant for fine gamle møbler i mørke træsorter. Brug en kommode i annekset til ekstra håndklæder, havespil og andre ting, du ikke gider have liggende fremme.
https://imgix.femina.dk/indret-bolig-4-sommeroase-8.jpg

Glaskuppel, stofnet og knager fra Notre Dame, kande fra Stilleben, gulvtæppe fra House Doctor og billede af Cathrine Raben Davidsen, som fås hos Stilleben. Kommoden er vintage.

En skammel er et praktisk lille møbel, som både kan fungere som et sidebord og en ekstra siddeplads til gæster i haven. Vil du bruge skamlen som bord, kan det være en god idé at lægge en eller flere store bøger på sædet, så vaser og glas står mere sikkert. Gem et sæt ekstra sengetøj i en praktisk stofpose, og hæng det på en fin messingknage.

https://imgix.femina.dk/indret-bolig-4-sommeroase-9.jpg

Sengetøj og lille kludetæppe fra Aiayu. Vase fra Søstrene Grene og lille skål fra Meyer-Lavigne. Skamlen er et loppefund.

LÆS OGSÅ: Indret drivhuset til et smukt fransk orangeri

Brug en bakke i sofaen som alternativ til et bord og nyd en rolig stund med en god kop te.
https://imgix.femina.dk/indret-bolig-4-sommeroase-10.jpg

Bakke fra Søstrene Grene, tekande fra Notre Dame og krus fra Stilleben.

Åbn dørene, så snart vejret tillader det, og brug trappetrinnene foran døren som sidde­plads. Læg en hynde på trappen og tag en pause i solen.
https://imgix.femina.dk/indret-bolig-4-sommeroase-1.jpg
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs også