fra drivhus til orangeri
Stil

Indret drivhuset til et smukt fransk orangeri

13. maj 2019
af Nadja Wehlitz
Foto: Pernille Enoch
Et klassisk drivhus egner sig ikke bare til agurker og tomatplanter, men også som et hyggeligt opholdssted i det tidlige forår eller på regnfulde dage. Med møbler i bambus, lyse pastelfarver og planter fra gulv til loft får du fransk orangeristemning og et lyst og frodigt ekstrarum, du kan nyde godt af hele sommerhalvåret.

SÅDAN INDRETTER DU DRIVHUSET TIL ET SMUKT FRANSK ORANGERI

Spirende hjørne Er dit drivhus stort nok, så udnyt den ene ende til et plantehjørne. Anret et bord, hvor du kan stå og så frø og plante i krukker, og brug hylden under til opbevaring af hynder og tæpper.
https://imgix.femina.dk/fra-drivhus-til-orangeri-1.jpg
Bord og hynder fra Broste Copenhagen, tyndt tæppe fra Algan, kurv med låg, vandkande, glasklokke og rund flad kurv fra Notre Dame.
Fælles om bænken Med bænke om bordet kommer I hinanden mere ved, og der kan næsten altid klemmes en ekstra gæst ind. Bordet og bænken her er hjemmelavet af planker og resttræ.
https://imgix.femina.dk/fra-drivhus-til-orangeri-8.jpg
Opbevaring Brug et mindre bambus­møbel til opbevaring af krukker, service og læsestof til de hyggelige timer i orangeriet.
https://imgix.femina.dk/fra-drivhus-til-orangeri-5.jpg
Bambusmøbel fra Broste Copenhagen, vase fra Raawii, lyserød og gul kop fra Stilleben, blå kop fra Studio Arhoj og tekande fra Stilleben. LÆS OGSÅ: Fra gammel garage til fint orangeri Flytbare møbler Indret orangeriet med møbler, der nemt kan flyttes ud, når solen kigger frem.
https://imgix.femina.dk/fra-drivhus-til-orangeri-3.jpg
Stol fra Broste Copenhagen, magasinholder fra Notre Dame og sandaler fra Shangies. Fransk med vin Anlæg et bed i den ene ende, hvis du har plads, og plant en vin, der kan vokse op i loftet og understrege stemningen af fransk sommer.
https://imgix.femina.dk/fra-drivhus-til-orangeri-7.jpg
Bænkene er hjemmelavede, bambusstigen er fra Broste Copenhagen, og vandkanden er et loppefund.
Byd velkommen... til orangeriet med et par store lanterner og lidt krukker med blomster. De levende lys kan på varme sommeraftner holde de værste myg væk.
https://imgix.femina.dk/fra-drivhus-til-orangeri-9.jpg
Lanterner fra Broste Copenhagen Forbered de første frø og så ud i mindre potter.
https://imgix.femina.dk/fra-drivhus-til-orangeri-6.jpg
Zinkfad og glasklokke fra Notre Dame, lille skål med striber fra Meyer Lavigne, lysegul skål fra Stilleben og rosa skål fra Studio Arhoj. LÆS OGSÅ: Sådan får du et plantebord med stil Lav et lille stemningsfyldt stilleben på bordet med en mindre samling vaser, kander eller flasker med friske grene eller blomster fra haven.
https://imgix.femina.dk/fra-drivhus-til-orangeri-4.jpg
Gul kande og lille krus fra Stilleben og vase med flet fra Notre Dame. Hold styr på dine frø i små glasæsker eller dåser, og skriv på et manilamærke, hvilke frø der er i.
https://imgix.femina.dk/fra-drivhus-til-orangeri-2.jpg
Glasæske fra Hay, blomsterkort, vandkande og glasæske fra Notre Dame. LÆS OGSÅ: 7 grøntsager, du nemt kan dyrke ADRESSER Broste Copenhagen Algan Notre Dame Raawii Stilleben Studo Arhøj Shangies Meyer Lavigne Hay
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs også