boligreportage Christina Ackermann
Bolig

Kom med indenfor: Her er naturen den nærmeste nabo

af Camilla Skøtt & MetteMaje Skøtt 23. juli 2019
Lyset og vejret skaber stemningen hjemme hos Christina, for her er ingen nabohuse eller larm til at sætte dagsordenen. Og det er præcis derfor, at hun og familien holder så meget af deres hus, der ligger på en mark syd for Herning.
HER BOR: Christina Ackermann, socialrådgiver, sammen med Søren og parrets tre børn.    BOLIG: Hus fra 2007 syd for Herning mellem Brande og Sdr. Omme.   AREAL: 135 kvm.   
  Christina og Søren havde egentlig drømt om at bo i et stort gammelt byhus. Men det 135 kvadratmeter store hus, der ligger mellem Brande og Sdr. Omme, var nybygget og lige til at flytte ind i.  – Vi faldt for huset en smuk majdag, hvor solen stod ned på træerne i haven. Vi var solgt på stedet. Det var fuglefløjt, solskinnet og den store have, der afgjorde det, fortæller Christina, der nu har boet her i 11 år.  Huset er omgivet af fredelig, smuk natur til alle sider, ingen kan kigge over hækken, og familien har masser af privatliv. Lyset falder forskelligt ind ad vinduerne hver dag, og da der ikke er hverken nabohuse eller larm udenfor, er det naturen, der bestemmer stemningen.  – Hvis vejret tillader det, går vi ofte tur i skoven med en lille kurv og samler ting. Hvis vejret er skidt, sidder vi selvfølgelig i sofaen som alle andre familier og ser en film og spiser popcorn, fortæller Christina, der næsten kun kan se fordele ved at bo på landet, også selv om to biler er en nødvendighed.  – Når vi skal se vores venner, skal det planlægges. Vi er muligvis mindre impulsive, fordi vi bor herude, siger Christina.   LÆS OGSÅ: Murermestervilla midt i naturen tæt på byen   Det er omkostninger, som parret gerne betaler. Og fordi familien på fem tilbringer meget tid i deres hjem, går Christina meget op i at skabe rare rammer og bruger meget tid på at indrette huset så indbydende som muligt. – Jeg flytter rundt minimum et par gange om måneden, siger hun, der gerne mikser billige ting med lidt dyrere. – Sammen bliver de et godt match og skaber personlighed i indretningen, mener hun.   KOM MED INDENFOR I HUSET I GALLERIET HERUNDER

Huset er helt enkelt udenpå – indeni venter en spændende og personlig indretning.

Fra sofaen er der kig ud til de grønne omgivelser gennem havedøren. Om aftenen samles hele familien gerne her. Sofaen er fra Idemøbler, og væggene har Christina behandlet med indfarvet spartel fra Kabe. 

I et hjørne af stuen står en daybed, hvor Christina holder af at sidde, når hun skal slappe af. Herfra har hun et godt kig ud over stuen, køkkenet og naturen udenfor.

Det lyse, luftige køkken er Christinas favoritrum. Endevæggen har hun malet lys mintgrøn og hængt åbne hylder på til service og glas.

På hylderne i køkkenet står bl.a. søde æggebægre fra Royal Copenhagen og andre dekorative køkkensager frit fremme. 

Christina sørger altid for at krydre sin indretning med grønne planter, her en fingerfilodendron, der stortrives i køkkenet.

Ved siden af køkkenet står spisebordet, som parret har lavet af en bordplade, de fandt billigt på Dba.dk og ben fra Hay. Loftet var oprindeligt mørkt men er blevet malet hvidt, så her virker ekstra lyst.

Også i soveværelset er stilen hyggelig med dæmpede naturfarver og et par blå puder til kontrast.