julefarve
Bolig

Her er årets julefarve 2019

5. november 2019
af Kathrine Graa
Foto: Katrine Myhrdal m.fl.
Bordeaux, kongeblå og mørkegrøn. De dybe juvelfarver har de sidste år domineret julen, og det gør de stadig, men i år får de selskab af en helt ny farve Læs her, hvad årets nye julefarve bliver i 2019.

Nu er tiden endelig inde til igen at pynte op til hygge og stemning med familien. Du har sikkert allerede din yndlingsjulefarve, men måske du har brug for lidt inspiration til, hvordan du ellers kan pynte op til julen.

I år skal du invitere skovbunden indenfor, når du pynter op til jul. Det er nemlig brun og andre jordfarver, der præger indretningen lige nu. Det fortæller boligredaktør på femina og Mainlifestyle, Mette B. Seerup.

- Det er juvelfarverne bordeaux, kongeblå og mørkegrøn, der trender hver jul i disse år, men i år er der lidt mere brunt, end der plejer at være. Ikke fordi det kun skal være brunt; men jordfarverne har virkeligt været stort indenfor indretning det sidste stykke tid, og det er smittet af på julen, siger Mette B. Seerup.

Det er de varme jordfarver som lys beige og chokoladebrun, der er særligt fremme lige nu. Og nej, du behøver ikke lade hele julepynten være jordfarvet, men du kan tilføje elementer i din oppyntning, der gør det lidt spændende, fortæller Mette B. Seerup.

LÆS OGSÅ: 9 webshops med unikt julepynt

Metaller holder stadig

Du kan altså begynde at inddrage naturen mere, når du pynter op til jul - både på pynten til træet, dine juledekorationer og i de metaller, du har stående fremme i form af fade etc. Det er nemlig de gyldne metaller, der trender lige nu.

- I metallerne er det det guldfarvede, der er det store hit lige nu. Specifikt de varme metaller, og så skal de helst se lidt brugt ud. Det må godt se naturligt ud, forklarer hun.

Kan du supplere jordfarverne og de gyldne metaller med et par antikke loppefund, børnekreationer eller arvestykker, skaber du hygge anno 2019, fortæller Mette B. Seerup:

- Mormor-stilen er nemlig også inde lige nu. Det er blevet moderne at hente gamle ting ind og gøre julen mere personlig. Det mest moderne, du kan foretage dig lige nu i din indretning, er at bo personligt. Det personlige hjem er i fokus, og derfor er arvestykker og kitsch meget inde, siger Mette B. Seerup.

4 ting, der hitter i julen 2019:

  • Natur i rigelige mængder
  • Jordfarver
  • Gyldne og varme metaller
  • Masser af personlighed i din indretning

5 fine julefund i jordfarver

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs også