https://imgix.femina.dk/media/46558191b0164d9798e00be4136a570f.jpg
Bolig

Fra murstensvilla til sommerhusidyl

18. august 2009
af Christina Kattrup
Foto: Mette Wotkjær
Mette og Jakob drømte om lys, luft og afslappet sommerhusstemning. Alligevel kastede de sig ud i købet af en mørk og tillukket murstensvilla fra 1950’erne. Beliggenheden var fantastisk … det endte huset også med at blive

INFO

Hvem? Mette Wotkjær, 34, freelancer inden for art direction, styling og foto, Jakob Helbig, 39, fotograf, og børnene Emilie på seks år og Julius på to år.
Hvad? Toetages villa på 170 kvadratmeter i Lyngby, nord for København.
Hvordan? Lys sommerhusstemning med møbler i neutrale farver og masser af gule og lilla farveklatter.

Det var ikke huset, men beliggenheden, Mette og Jakob faldt for, da så den røde murstensvilla fra 1950'erne, der mest af alt mindede om en cigarkasse, men som til gengæld lå godt gemt af vejen med en have direkte ned til Lyngby Sø.

Da vi så haven, var vi solgt!
- Vi kunne faktisk ikke komme hurtigt nok ud af de mørke rum, der lå langt fra vores drøm om et lyst, luftigt og sommerhusagtigt hjem, fortæller Mette om det første besøg på matriklen. Men ejendomsmægleren var smart nok til hurtigt at gelejde dem ud i den skønne have. - Og så var vi solgt! Også selvom der skulle en god portion fantasi til at forestille sig, hvordan man kunne forvandle det indelukkede hus til noget, vi overhovedet havde lyst til at bo i.

Grænsen mellem inde og ude blev flydende
Forestillingsevnen hos Mette og Jakob, der begge har kreative job, fejler heldigvis ingenting. I første omgang handlede det om at få naturen og lyset ind i huset og ikke mindst sørge for, at kigget til søen også kunne opleves indefra. - Vi fik simpelthen lavet så mange huller til døre og vinduer som muligt og en stor træterrasse mod søen i umiddelbar forlængelse af huset. Det var vigtigt for os at skabe et hjem, hvor grænsen mellem inde og ude blev flydende, og hvor lyset bare kunne strømme ind. I dag er der udsigt til søen uanset, hvor i stuen man befinder sig.

Hun fødte, mens han købte hus
- Jeg var højgravid, da vi købte huset. Faktisk var jeg i gang med at føde, da de endelige papirer gik i orden. Helt bogstaveligt! Og Jakob måtte ud på Rigshospitalets parkeringsplads for lige at ringe og høre, om de sidste underskrifter var på plads. Det var de - og tre timer efter havde jeg født Julius, fortæller Mette. - Timingen med et stort husprojekt og en nyfødt baby var for at sige det mildt ikke optimal, og vi besluttede fra start, at der skulle sættes penge af til håndværkere, hvis vi skulle magte opgaven. Jeg tør ikke tænke på, hvordan det var gået, hvis Julius havde været kolikbarn, siger Mette.

Plads til børn og farver
Husets indretning er baseret på, at der skal være plads til både børn, hygge og arbejde, uden at hjemmet kommer til at ligne et cirkus på to minutter. - Jeg er vild med mine farvede puder, med porcelæn i alle nuancer og et enkelt møbel, der lyser op. Og sidegevinsten er indlysende. Nemlig at der pludselig er plads til alle børnenes ting og til mine inspirationsopslagstavler, uden at det virker rodet.

Klik her, og se alle de flotte billeder fra Mette og Jakobs dejlige hjem

Mette og Jakobs sommerhusidyl

Læs også