Bolig

Forvandling: Ombetræk din gamle stol

af Katrine Kaul 15. juni 2011
Frisk den gamle rokokostol stol op med en fræk farve og et stykke flot tekstil, så får du en en sjov og anderledes stol. Se her hvordan du gør

SÅDAN GØR DU:

1. Måske har du arvet den, fundet den på din mors loft eller bare købt den på et baggagerumsmarked i sommer eller på Lauritz.com. Du kan bruge en gammel rokokostol eller en anden polstret stol. Husk at den skal være i god stand i sædet.

2. Du skal bruge: Stof: Alle flader på stolen plus 5-8 cm. Tegn de gamle stykker stof af, når du tager stoffet af. Derudover skal du bruge tekstillim, hæftepistol og ca. 5-6 meter bånd til kanterne.

3. Først tager du det gamle bånd af stolen, der oftest er limet fast.

4. Herefter tager du betrækket af stolen.

5. Start med ryggen, hvor der sidder stof på begge sider fæstnet omkring et stykke skumgummi og ofte også et stykke pap, der er med til at gøre ryggen stabil.

Læs også: Lav din egen sengegavl

6. Begge dele kan sagtens genbruges, hvis du tager det af med forsigtighed.

7. Nu er ryggen helt fri for det gamle stof og for skumgummi.Nu er den parat til at blive malet i den farve du ønsker. Slib først stolen med fint sandpapir og vask den derefter med noget grundrens, så den er affedtet inden du maler den.

8. Nu kan du male stolen i den farve du ønsker. Hvis man er lidt modig, kan det være rigtig flot med en kraftig farve som f.eks. pink eller orange.

9. Stolen er nu færdigmalet og parat til at blive ombetrukket.

10. Start med rygstykket. Du kan bruge det gamle stykke stof til at klippe efter eller ligge rygstykket ned og tegne efter den, så den passer præcis.

11. Når begge stykker stof, både forstykke og bagstykke er klippet, kan du begynde at fæstne bagstykket med din hæftepistol.

12. Herefter placerer du dit papstykke med skumgummi ovenpå og det andet stykke stof placeres ovenpå. Det hele fæstner du med din hæftepistol.

13. Nu sidder ryggen som den skal, og vi er kommet til armstøtterne, som er en mere enkel operation

14. Sædet skal nu fæstnes efter samme principper og herefter limes med tekstillim til at kunne påsætte pyntebåndet på stolen.

15. Tekstillim er stærkt, så placer pyntebåndet umiddelbart efter at limen er påført; venter du for længe tører den ind.

Lav selv en smart sengegavl>>