sengegavl, diy
Bolig

Sengegavl: Lav din egen

6. april 2011
af Katrine Kaul
Forkæl dig selv, og lav din egen sengegavl. Det skaber en lækker hotelstemning og gør din seng og dit soveværelse indbydende. Se her hvordan du gør

SENGEGAVL: SÅDAN LAVER DU DEN

Bestil en MDF-plade skåret efter mål og et stykke skumgummi i tilsvarende størrelse. Montér skumgummien på pladen med lim. Gavlen er nu klar til at blive betrukket med stof.

Orker du ikke at gå i gang med MDF-plade, skumgummi og lim, kan du købe en sengegavl i Ikea og selv ombetrække den i valgfrit stof.

sengegavl, diy
Du skal bruge: Stof: Hele pladens størrelse plus 10-15 cm. hele vejen rundt, så der både er lidt stof til at folde om kanten og noget ekstra stof til at hæfte på bagsiden, saks, hæftepistol, sytråd, nål, tekstillim og målebånd. SE OGSÅ: Lav en sengegavl af europapaller
sengegavl, diy
Stoffet trækkes udover pladen og hæftes med hæftepistollen først for oven og så forneden, så stoffet fordeles. Herefter ligger du stoffet pænt så det sidder tæt men ikke så stramt at det laver fordybninger i stoffet. Du hæfter det hele vejen rundt. Hjørnerne laves ved først at hæfte stoffet på den ene side og derefter folde det pænt og hæfte på den anden side.
sengegavl, diy
Når alt stoffet sidder pænt på pladen, skal du bestemme dig for hvor og hvor mange knapper der skal monteres. Mål det hele op med målebånd og brug herefter hæftepistollen til at lave fordybninger i stoffet i et kryds for hvert hul der skal laves til knapper til din sengegavl.
sengegavl, diy
Så skal du lave knapperne til din sengegavl. I stofforretninger kan du købe knapper specielt til dette formål og der står udførligt på æsken hvordan det laves og klippes. Det er ligetil og meget nemt.
sengegavl, diy
Når knapper er færdige skal du bruge tekstillim til at sætte dem fast på din sengegavl, da vi ikke kan sy igennem gavlen. En enkelt klat lim og hold så knappen inde en 15 sek. Så sidder den fast
sengegavl, diy
Nu er din sengegavl færdig og parat til at blive stylet, som du vil have det - dit personlige soveværelse!

5 Gode råd ud over sengegavl

INDRET DIT SOVEVÆRELSE MED STIL

  • Skab lidt alter-agtig stemning omkring din seng med sengegavl, sideborde og sengelamper. Pift op med store puder, lækre plaider og sengetøj i gode kvaliteter.
  • Skab symmetri i rummet og omkring sengen, det skaber ro og balance i rummet.
  • Sørg for sammenhæng i farvetonerne i rummet, og undgå alt for hidsige og skrappe farver
  • Fyld ikke for meget i rummet - det støver og roder.
  • Stjæl ideer på hotellernes hjemmesider, når du skal indrette dit soveværelse. Her er masser af gode ideer og look i forskellige prisklasser, se f.eks. www.designhotels.com, www.splendia.com og www.epoquehotels.com.

SE OGSÅ: Lav selv et fint rullebord i marmor-look

https://imgix.femina.dk/indret_artikel_banner_620x150_1.jpg

Læs også