Julebord
Bolig

Dæk et smukt julebord

23. december 2013
af Emilie Dahm Reimar
Julemiddagen fortjener et smukt pyntet julebord. Men hvilken borddækning skal du vælge? Den hvide, den mørke, den rustikke eller den romantiske? Få tips, inspiration og 20 skønne shoppefund og pynteting til dit julebord her

Dæk et smukt julebord

Juleaften er noget helt særligt. Og derfor skal der også en hel særlig borddækning til af dit julebord på årets hyggeligste aften. Nogle har det bedst med traditionerne og finder trofast den samme dug og det samme stel frem hvert eneste år. Andre gør en dyd ud af at skabe en helt speciel og anderledes oplevelse med deres julebord på den store aften.

Hvad enten du er til faste traditioner eller forsøger at skabe nye traditioner, så får du her en masse gode shoppetips og inspiration til din borddækning af dit julebord.

Hvidt & fint julebord: Du kan f.eks. gå efter den hvide og fine borddækning. Der er noget eventyrligt let over et julebord helt i hvidt. Det er enkelt og feminint med hvidt porcelæn på en smuk hvid dug med klassisk sølvbestik, små vaser og fyrfadsstager som pynt.

Naturligt & nordisk: Eller måske er du mere til den naturlige og nordiske juleborddækning. Den rå, naturlige stil er som skabt til et julebord. Dæk et nordisk bord med naturlige materialer som træ, hør, kreramik og pynt hentet ind fra naturen.

Rødt & romantisk: Er julen hjerternes tid for dig, så skal borddækningen da også holdes i julerød og kærlighedsfuld stemning. Kodeordene er varme, røde farver og masser af levende lys.

Sort & elegant: Eller du kan give julen et dramatisk tvist med dit julebord og pynte bordet med kontraster og mørke toner. Det sorte service og bestik afstikker kursen for dit julebord, som dine gæster sent vil glemme.

Se hele galleriet med juleborde og tips og inspiration til din borddækning her.

Læs også