Boligindretning
Bolig

Da de købte sommerhuset, havde det stået til salg i 12 år. Men de måtte have det. Og så gik renoveringen i gang

21. juli 2023
Af Mette Kirstine Brinch
Foto: P. Wessel
Anne-Sofie Madsen og Nis Bak kastede deres kærlighed på sommerhuset og forvandlede det til en blomstrende retrodrøm.

Parret havde ledt længe efter et sommerhus i et begrænset område ved Nykøbing Sjælland og havde krav til både størrelse og størrelse og en hyggelig have.

– Der skulle være god plads, så vi ikke følte os fanget på 40 m² i regnvejr med to energiske børn. Og for mig er en hyggelig sommerhusgrund fyldt med gamle træer. Det kan man ikke plante sig ud af, for det tager jo et helt menneskeliv for et træ at vokse sig stort, fortæller Anne-Sofie.

Hun startede forfra med at gennemse salgsannoncerne igen, og pludselig var der alligevel noget, der fangede hende.

Et 60 år gammelt gasbetonhus, der havde stået til salg i hele 12 år. Anne-Sofie og hendes mand, Nis, bestilte en fremvisning og tog både håndværker og byggesagkyndig med under armen.

Her bor

Anne-Sofie Madsen, uddannet jurist og hjemmegående med parrets datter, gift med Nis Bak, arbejder med investeringer, samt børnene Bror på 5 år og Lola på 2 år.

Følg Anne-Sofie på Instagram @mulighedforegetpraeg

Sommerhus på 95 m² og et anneks på 20 m² fra 1960’erne i Nykøbing Sjælland.

– Vi forelskede os i huset, som ingen ville have, fordi det bare passede til os. At der fulgte en større renovering med, skræmte os ikke.

Indtil videre har parret fået lavet nyt tag, væltet en væg, lavet nyt køkken, og lagt nye gulve i enkelte rum.

De er vilde med 1960’er husets originale vinduer og døre, som har fået et moderne udseende, efter de mørke trævægge og lofter er malet hvide.

Ikea-køkkenet er valgt i en lidt landlig stil, der med træbordplade og småblomstret tapet skaber masser af sommerhusidyl.

Boligindretning
Anne-Sofie har indrettet sommerhuset med mange hyggelige genbrugsfund.
Boligindretning
Anne-Sofie har indrettet sommerhuset med mange hyggelige genbrugsfund.
Boligindretning
Parret har bygget et anneks på grunden til overnattende gæster.

Fuglefløjt og udsigt til marker

– Vi er blevet overraskede over, hvor højt vi er kommet til at elske sådan en gasbetonskasse med 12 års liggepest i bagagen. Vi elsker beliggenheden tæt på marker, den lukkede gamle have og selve husets arkitektur.

– Ja, efterhånden også fuglene, selv om vi havde et par venlige uoverensstemmelser i starten, eftersom de jo står op klokken 5 om morgenen. Men at have sommerhus betyder for os det bedste af to verdener.

Retro-romantik

Gå efter blomstrede tapeter, støvede farver og en blanding af retromøbler og ældre nips i din indretning for at få den samme 1960'er-stemning.

– Vi er altid glade for at lande i sommerhuset, men er også glade, når vi kommer tilbage til byen igen, siger Anne-Sofie.

Boligindretning
Fra mørk cigarkasse til lys og indbydende stue. Parret har formået at skabe en skøn sommerhusstemning ved at male vægge og lofter hvide og sætte tapet op bag sofaen.
Boligindretning
I køkkenet er der væltet en væg for at få et større køkken med en sammenhængende spiseplads, hvor familien kan nyde udsigten til haven omgivet af blomstret tapet.
Boligindretning
Alt er malet i stuen, men vinduerne fik lov at beholde deres originale rammer i teaktræ.
Boligindretning
I soveværelset er der malet med en rosa nuance, der står flot til det brune vindue.
Boligindretning
Væggene i annekset er malet i den støvede lysegrønne farve Mizzle fra Farrow & Ball, og som en smuk detalje er der sat en stor vægplade op beklædt med tapet fra William Morris.
Boligindretning
Det gamle vitrineskab træder flot frem på den ene murstens­væg i stuen. Her er en lille udstilling af nogle af Anne Sofies vintagefund.
Boligindretning
Familien har gjort klar til hygge i haven med broderet dug og gammelt service.

Boligreportagen blev udgivet i SØNDAG uge 27, 2023.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også