Bolig

Bolig: Vild med farver og retrofund

af Sanne Kragelund 7. november 2017
Styling: Høeg + Møller, Foto: Inhouse Cph Fotografi
Lige siden Bianca Heinsvig var lille, har farver gjort hende glad i låget. Og i hendes og familiens hjem syd for Aarhus er det stadig farverne, der fylder, sammen med unikke retrofund, design og kunst.
HVEM Bianca Heinsvig, veterinærsygeplejerske (i øjeblikket hjemmegående), og Jesper Heinsvig, kontaktchef på et reklamebureau, datteren Sille Pauline, seks år, og tvillingedrengene Sebastian Storm og William Sander på tre. Desuden den franske bulldog Barney og de to landskildpadder Elsa og Olaf. Følg Bianca på Instagram: @designandnicethings   HVAD Gult murstenshus i én etage på 158 m².   HVOR Hasselager syd for Aarhus.  
  Biancas 3 tips til indretning
  • Vær ikke bange for at bruge farver i dit hjem. De kan være med til at give dybde til et rum og få det til at syne større.
  • Bland forskellige overflader som læder, træ, beton og stof, det giver rummet liv.
  • Brug gerne mørke toner på vægge eller møbler, det skaber kontrast på en stilfuld måde.

 

KOM MED UNDENFOR I DEN SKØNNE VILLA I GALLERIET HERUNDER

Bianca kan uden tøven udpege stuen som sit yndlingsrum, fordi hun har indrettet rummet præcist efter sit eget hoved. Den grå sofa er fra Wendelbo og væglampen fra Flos. På væggen hænger kunstværker af Iris Bendt Hedal, Hanne Feldt og Lisa Lach Nielsen. Gulvtæppet fra Marokko er købt hos Interior.dk. Den rå murstensvæg bag sofaen har Bianca og Jesper selv vandskuret og forseglet med lak. Parret har selv bygget sofabordet af en solid trækasse og beklædt den med fliser fra Bauhaus. Pendlen er fra Tom Dixon, og vasen og skålen er designet af Stine Goya for Kähler.

Bianca har en kæmpe forkærlighed for både stole og lamper og faldt fuldstændig for den skulpturelle lampe af Tom Rossau. Den er lavet i birkefiner og giver et varmt og hyggeligt lys. Lampen har fået fint selskab af Arne Jacobsens Ægget. Puffen er fra Sofakompagniet.

På væggen bag spisebordet hænger en String-reol i valnøddetræ, der giver en varm kontrast til betongulvet. Stolene er et mix, designet af Wegner, Eames og Arne Jacobsen. Den dekorative lampe over Piet Hein-bordet hedder Big Bang og er fra Foscarini. Kaiser Idell-bordlampen på reolen er fra Fritz Hansen. TipVælg lyse nuancer til alle store overflader som lofte, gulve og vægge – så kan du boltre dig med masser af farver, uden at det kommer til at virke rodet.

Bianca har en svaghed for keramik, og da hun gerne ville tilføje lidt ældre fund til hjemmet, besluttede hun sig for at begynde at samle på Nils Kählers vaser med smuk blå glasur. Samlingen er ikke komplet endnu, så Bianca leder løbende på Dba.dk og i genbrugsbutikker.

Bianca er meget fascineret af 50’ernes og 60’ernes designstil, som skænken fra Steel & Design er inspireret af. Bianca har selv været med til at vælge mål, farver og træsort til skænken. Panton-lampen er fra Louis Poulsen, de to tegninger på væggen er af HuskMitNavn, og skålen af Rikke Elgaard er købt hos 1+1 Textil & Design i Aarhus.

Wegners skalstol har en ekstraordinær betydning for Bianca, da hun fik den af sin mand efter at have født parrets ældste datter. De to borde i marmor og gulvlampen er fra Gubi, mens vasen er fra Georg Jensen.

Gulvlampens rå og industrielle udseende fanger de kolde toner i maleriet ”Natteblind på Nørrebro” af Simon Fensholm.

For Bianca er det vigtigt, hendes kunstværker er indrammet rigtigt. Hun har derfor valgt at lade litografierne af Richard Mortensen fra 70’erne hænge i egetræsrammer, som harmonerer med den tid, billederne er fra.

Bianca og Jesper har opdateret HTH-køkkenet ved at sætte metrofliser helt op til loftet på en væg.

Den mørke væg giver en huleagtig fornemmelse i parrets soveværelse. Begge litografier er af Julie Nord, natbordet fra Kartell, og BestLite-lampen er fra Gubi. Sengetæppet er fra Hay, og Eames-gyngestolen fås hos Paustian.