Bolig

Bolig: Tør du bo med farver ligesom Mette?

af Eva-Marie Wilken 26. april 2018
Foto: Martin Sølyst.
Skulpturelle former, træ i mange udgaver og lykkelig leg med farver danner ramme om livet hjemme hos Mette Hagedorn. Kig med i hendes lejlighed i Smørum, hvor hun bor med sin søn.
Hvem Designer Mette Hagedorn, 46 år, og hendes søn, Hans Christian på ni år.   Hvad Lejlighed på 88 m² med egen terrasse.   Hvor Smørum.  
  KOM MED INDENFOR I METTES FARVERIGE LEJLIGHED I GALLERIET HERUNDER
Den svagt rosa væg fremhæver billederne over sofaen. Billederne er bl.a. et litografi af Carl Henning Pedersen, et print fra HagedornHagen og en plakat fra The Dybdahl. Sofabordet er fra Cole & Son. Puderne er af Mette Hagedorn, Funky Doris og Compliments. Lampen er fra Pepe Heykoop. Tip: Hold underkant, når du hænger mange billeder sammen på væggen. Det giver ro i kompositionen, så resultatet ikke kommer til at virke rodet.

Det store vinduesparti er en væsentlig del af stuens personlighed. Den røde sofa er fra 60’erne, og gulvtæpperne er Mette Hagedorns egne design. Bemærk farven rød i dens mange varianter fra helt mørk til sart rosa.

Mette har selv designet plankebordet. Plankerne fandt hun på Dba.dk, fik dem høvlet på et savværk og lakerede dem med klar mat lak. Benene er fra Hay. Lampen er fra Restart Milano. Guldfuglen og messinglysestagerne er loppefund. Tip: Mix messingting i forskellig stil og fra forskellige perioder. De vil klæde hinanden, fordi farven er den samme.

Detaljer i rosa og messing og en lille træskulptur fundet i New York er et eksempel på en blanding af fund, der er lige efter Mettes hjerte.

Den lette reol fungerer som overdimensioneret sættekasse, der både er funktionel og indrettet smukt med Mettes yndlingsservice og fine flasker.

Tip: Spraymal din reol og give den et nyt look. Mette har selv malet metalreolen fra Ikea med messingfarvet metalspraymaling fra Flügger.

 

Fine fund i varme farver har fået plads på et par hylder ved køkkenet. Stagerne er fra New York, viskestykkerne er blandede gamle og nye fra Georg Jensen Damask, og den originale Bjørn Wiinblad-plakat er fra en teaterforestilling i 70’erne.

Terrassen fungerer nærmest som en dejlig ekstra spisestue om sommeren. Bambusplanterne skærmer af mod fællesarealet. Bord og stole er fra hhv. Ide Møbler og Ikea, og hængekøjen er fra Hængekøje.dk

En samling grønt glas og keramik fra loppemarkeder står i en gruppe på teaktræsskænken fra 60’erne og lyser op. Lampen er fra Santa & Cole, linealen er fra et loppemarked i New York, den gamle Bjørn Wiinblad-plakat har Mette fået i gave, og plakaten med blomsten er fra The Dybdahl Co.

Moderne design møder gamle loppefund her på skænken. Lampen er fra Santa & Cole, mens messingskålen, som man selv kan forme, er fra Fundamental.Berlin.

Ting i træ giver soveværelset et varmt og naturligt skær. Lamperne er fra Iumi, teaktræsarkivskabet og stolen er gamle fund, og maleriet er malet af en af Mettes veninder.

Farverne i soveværelset er mere dæmpede end i resten af lejligheden, med den grønne væg og de grå tekstiler. Sengetæppet er fra A.U Maison, gavlen er fra Pytt Living, og spejlene og gulvtæppet er Mettes eget design.