Bolig: Stuk og kreative løsninger på Østerbro
Bolig

Bolig: Stuk og kreative løsninger på Østerbro

20. februar 2020
af Josefine Hedemann
Foto: Sannie Nielsen
Anne og Mark har selv sat deres gamle lejlighed i stand, bygget egne møbler og fundet på smarte opbevaringsløsninger. Idéerne er lige til at plukke løs af.
HVEM Anne Birkkjær Jacobsen, 31 år, SoMe Manager hos Aiayu og selvstændig iværksætter, Annes mand Mark, 31 år, finmekaniker og produktionsteknolog. Sammen har de børnene Billy på 4 og Pil på 1 år. HVAD Lejlighed på 90 m² i gammel ejendom. HVOR Østerbro i København. - Se flere billeder fra hjemmet i galleriet herunder. På Østerbro bor Anne Birkkjær Jacobsen og Mark med deres to børn, Billy og Pil. En helt almindelig familie med faste job – men så ikke helt almindelig alligevel. De har nemlig begge hænderne skruet ualmindeligt godt på og har ved siden af deres arbejde eget firma, Lille Svend Kbh, som producerer håndlavede læderprodukter til børn og voksne. – Vi holder af at skabe tingene selv og at gennemgå den kreative proces fra idé til færdigt produkt. Generelt er vores hænder et vigtigt redskab for os begge både i det daglige og i fritiden, fortæller Anne.

Parret har da også selv sat deres 90 kvadratmeter store, gamle lejlighed med stuklofter i stand rum for rum. Undervejs har de eksperimenteret sig frem med forskellige løsninger og brugt den tid, der skulle til. Ved at tænke så meget over deres valg har Anne og Mark samtidig fundet deres egen stil. De har indrettet sig med både nye og gamle designklassikere, loppefund og egne design, og det er med til at gøre deres hjem hyggeligt og personligt.

Ni måneder uden køkken

I stort set alle rum har parret selv skabt design- og indretningsløsninger, såsom spisekrogen i køkkenet med indbygget bænk med en enkel læder-ryghynde fastgjort til væggen. – Da vi overtog lejligheden, var den en stor cigarkasse med træ på samtlige vægge og gulvtæpper i køkkenet, fortæller Anne. Nu er både gulvtæpper og flere vægge væk i køkkenet, og i stedet er der kommet metrofliser på væggene fra gulv til loft, mens et køkken fra Ikea har fået et nyt hjem der. Dog først efter at have fået en Mark og Anne-omgang. – Vi har selv sat alle fliserne i køkkenet op og bliver aldrig enige om, hvem der satte flest op. Oprindeligt drømte vi om et køkken med fronter i forskellige farver. Men da vi ikke kunne få det til at lykkes, valgte vi i stedet metalfronter med hjemmelavede greb, siger Anne om køkkenet. – Form, funktion, historie og materialer er vigtige for os. Det tager tid at skabe et hjem, og måske derfor boede vi i ni måneder uden et køkken, fortæller Anne. I fremtiden drømmer parret om at renovere et gammelt arkitekttegnet hus. Eller bygge deres eget helt fra bunden. – Vi kommer aldrig til at bo i noget helt færdigt. Men lige nu nyder vi at være en familie i byen omgivet af puls og liv. De mange gamle bygninger og baggårde på Østerbro er til evig inspiration, siger hun.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs også