Julebolig
Bolig

Bolig: Stille jul i den gamle villa

4. november 2019
Tekst og
foto: Lene Samsø
Hjemme hos Maja Porsgaard Rosasco er stilen klassisk med masser af levende lys og julepynt i naturlige toner. Meget af pynten har familien hentet i skoven lige på den anden side af havelågen.

HVEM?

Maja Porsgaard Rosasco, journalist og boligstylist på rosascoliving.dk, hendes mand, Kristian, journalist og tv-producent, og deres børn, Lily og Viola.

HVAD?

200 m² herskabsvilla fra 1900 oprindeligt bygget som sommerhus.

HVOR?

Espergærde.

 

3 TIP TIL DEN UNDERSPILLEDE JULESTIL

  • Køb et lille træ i en potte, som kan pynte hele julemåneden. Du kan nemt flytte rundt på det, og så kan du genbruge det til næste år. 
  • Brug mos, gran og afklippede blomster som dekoration i fade og glaskupler. Stil det sammen med det boligtilbehør, som du har i forvejen, så signalerer det jul på en diskret måde. 
  • Tænk gerne i klynger. I stedet for at hænge stjerner og kugler overalt kan du samle dem enkelte steder.
 
  KOM MED INDENFOR I MAJA OG KRISTIANS JULEVILLA

Spisestuen er husets hjerte, og der er god plads omkring bordet, så der stadig er plads til leg og sjov. Spisebord og Y-stole af Wegner er fra Carl Hansen & Søn. Lampen over bordet er fra Menu. Den gamle IKEA-skænk er fundet på auktion.

 

Bordet er dækket med dug og servietter fra Broste Copenhagen, Holmegaard-glas fra et loppemarked og vandglas fra en genbrugsbutik. Den rosa veloursofa fandt parret på dba.dk til 20 kroner.

Tip

Du kan nemt dække et fint julebord med en mørk dug, stager i forskellig højde og bløde stedsegrønne kviste snoet om hver stofserviet.

 

Maja har pakket gaverne ind, så de passer til indretningen. Hun har valgt grønne, grå og rosa toner og pyntet med julepynt og grønne kviste.

 

Grangrene er stukket ned imellem brændestykkerne, og der hænger mistelten på skabet – meget af Majas pynt smelter naturligt sammen med resten af indretningen. Vitrineskabet op ad den støvede grønne væg er fra Oliver Furniture.

 

Parret har malet væggene mørke for at give stuen hulestemning, men loftet står hvidt som kontrast. Det løse tæppe på gulvet samler gruppen af møbler. De to Spanske Stole af Børge Mogensen er fra Fredericia Furniture. Tæppet og sofabordet er fundet brugt.

 

Julepynten kommer i fokus, hvis det har en pæn god størrelse som her, hvor Maja har pyntet træet med store julekugler.

 

Lad farverne fra din pynt gå igen på pakkerne. Gavepapir og bånd er fra Panduro Hobby, og julepynten i metal med lædersnor er fra Nordstjerne.

 

Levende lys og bløde, mørke tekstiler hjælper den hyggelige stemning på vej. Billedvæggen ændrer Maja jævnligt på, når hun finder andre billeder i genbrugsbutikker og på loppemarkeder. Sofaen er fra BoConcept, puderne er arvet eller fra Ilva, H&M Home og Bolia. Lampen er fra House Doctor.

 

Tip

Sæt et bundt eukalyptus-grene i en vase sammen med et par blomster. Eukalyptus holder længe, så du kan bare skifte blomsterne ud, når de visner.