Bolig

Bolig: Stilig jul i hvid og grøn

af Mathilde Rude 5. december 2017
Styling: Sidsel Zachariassen, Foto: Frederikke Heiberg
Hvide lyshuse, grønne grene og lysegrå papirpynt – julepynten hjemme hos Pernille Breinholdt Mikkelsen og Rami Panduro Zouzou kunne snildt hænge fremme hele året rundt, for den harmonerer perfekt med parrets diskrete, underspillede stil.
HVEM Pernille Breinholdt Mikkelsen, jurist, og Rami Panduro Zouzou, sekretariatschef, og deres datter Hedvig på fem år. Parret har fået hjælp af Sidsel Zachariassen til indretningen.   HVAD 150 m² stor herskabslejlighed.   HVOR Frederiksberg.  
  4 tips til Pernilles rolige julestil 1. Indret med få, diskrete nuancer som grå og sort. Bryd det kun med enkelte farvede detaljer som blå puder, stager og vaser. 2. Sæt julepynt som minitræer, glaskugler og lyshuse i hvid og grå sammen i grupper på borde og i vindueskarme. 3. Tapetsér et par vægge og vær ikke bange for at kaste dig ud i forskellige mønstre. Holder du dig til de samme farver, kan det ikke gå galt. 4. Sæt buketter med eukalyptus og hvide amaryllis i vaser. Så får du lidt julestemning ind i stuerne, uden at det dominerer.  
  KOM MED INDENFOR I DEN STORE HERSKABSLEJLIGHED I GALLERIET HERUNDER

Opgangen er så smuk, at den ikke behøver anden pynt end en flot krans i naturfarver på døren.

Så enkelt kan det gøres – hos Pernille er det traditionelle grantræ udskiftet med et cedertræ, der er sat på en diskret fod, så det står som en skulptur i rummet. Puffen, hvor man kan sidde og nyde synet af træet, er betrukket med stof fra Designers Guild. Grafikken på væggen er af Stine Hedegaard og Mette Hannemann.

Tip: Julepynt og gaver er holdt i farver, der passer til de grå vægge for at skabe et harmonisk look.

I stuen hersker rolige nuancer af grå, kun stolen og det lille sidebord af teaktræ byder ind med varme toner, mens hyacinter og levende lys sørger for lidt julehygge. Sidebordet er et loppefund, og Wegners Skalstol CH07 er fra Carl Hansen & Søn. Gardiner fra Designers Guild, sofa fra Ilva og marokkansk tæppe fra Seasons by Sidsel Z.

Husk misteltenen, den emmer af jul og er samtidig enkel og naturlig. Pernille har hængt den op med sorte bånd for at skabe sammenhæng med de sorte møbler og det mønstrede tapet i spisestuen. Tapetet er fra Designers Guild, spisebordet fra Design By Us, og Arne Jacobsens Myrestole er fra Anton Dam. Lampen med svungne former er fra Flos.

Hvide juleblomster og lærkegrene står i vaser, og i vinduet hænger et par diskrete stjerner og en fin grankrans – let og elegant. De mørke transparente gardiner spiller sammen med farven på spisestuemøblerne. Gardinerne er fra Designers Guild. Glaslampen i vindueskarmen er fra Boho Habits, og lysestagen ved siden af er fra Kähler.

To forskellige tapeter er brugt i de to rum. Farven grå går igen i gardinet og på lænestolen med puf fra Hay. Begge tapeter er fra Designers Guild.

Tip: Tapetmix behøver ikke at virke uroligt. Man skal bare huske at vælge tapeter med samme farveholdning.

Hent inspiration i skovbunden til årets adventskrans, som her, hvor Pernille har sat fire hvide bloklys på en bakke med mos, husløg og hvide kogle-ophæng fra julekassen. I glassene vokser hyacinter, som med lidt held vil blomstre juleaften. Plakaten af Cathrine Raben Davidsen fra ArtRebels giver liv til væggen.

Et bakkebord i træ og mintgrøn bryder de grå flader. Pernille har sat grafiske grene i en vase og hængt enkel grå og sort pynt på dem. Lysestagen med hjort og grantræ er fra Finnsdottir, mens brevpressen af glas er fra Seasons by Sidsel Z. Bordet og vasen er fra Normann Copenhagen.

Et tapet med nostalgisk motiv giver romantisk stemning i soveværelset. Sarte grønne nuancer på velourpuden og loppemarkedsskamlen med skindsæde skaber ro. Væglampen Caravaggio er fra Lightyears. Kommoden er fra Ikea. Tapet og pude er fra Tapet-Cafe.

Hvide amaryllis i en vase bringer julen helt ind i soveværelset. Blomsterne står i en vase fra Anne Black sammen med en vintagedåse, en æske og en grøn krukke med trælåg.