Boligreportage Camilla Hjort
Bolig

Bolig: Sommeridyl på det gamle landsted

af Iben & Niels Ahlberg 7. juni 2019
Da Carla Cammilla Hjort overtog gården på Sydsjælland, var det hendes tanke at skabe et anderledes sommerhus midt i den storslåede natur. Nu, et år efter, står den tidligere landejendom istandsat og opdateret i alle rum – stadig helt i tråd med husets oprindelige ånd.
PÅ BESØG HOS  Carla Cammilla Hjort, grundlægger og Vision Director hos Space10, se mere på: space10.io. Carla Cammillas sommerhus ligger på Stevns og er et gammelt landsted fra 1777 på hele 230 m2.    KOM MED INDENFOR PÅ DEN GAMLE LANDEJENDOM I GALLERIET HERUNDER

Havehuset, der i gamle dage var gårdens væksthus. I dag er det i havehus­et, Carla elsker at sidde med gode venner på gråvejrsdage eller at nyde morgenmad­en, mens solen kaster de fineste skygger gennem de sprossede vinduer. 

Omkring langbordet, som er vintage, står nye spisebordsstole i lyst træ. De er på én gang neutrale i udtrykket og står som en moderne kontrast til de mange vintage-møbler, Carla ellers har indrettet med. Bag spisebordet hænger en gammel Tivoli-plakat, og på den gamle skænk står en lampe fra Søstrene Grene. 
Du kan få masser af sommerstemning ind i dit sommerhus alene ved brug af tekstil­er i stærke farver og eksotiske mønstre.Stuen med de grønne panelvægge er indrettet med et mix af vintagefund og nyere skandinaviske designs, som sofaen fra Ilva. Sofabordet har fulgt Carla i mange år, og alle tekstilerne er købt med hjem fra ferier. Du kan finde lignende lysestager i H&M Home. 

Modsætninger mødes med den gamle gyngestol, som fulgte med huset, da Carla overtog det, og det hektiske gadebillede fra det moderne New York. Den blå vase er fundet på loppemarked. 

Vil du have sjæl ind i dit køkken, så brug en gammel købmandsdisk med skuffer til opbevaring. Byg evt. disken sammen med køkkenelementerne med en lang bordplade. Køkkenet var det eneste rum, der stod til totalrenovering og har derfor fået nye elementer fra Kvänum. Langbordet er fundet på loppemarked, og de gamle stole stod i huset, da Carla flyttede ind. Find lignende knagerække i messing hos Ferm Living.

Carla fandt den gamle franske porcelænsvask hos Boho Habits i København og byggede den sammen med de nye køkkenelementer fra Kvänum. 

Gør som Carla og lad det porcelæn, du bruger mest, står fremme på åbne hylder og skabe stemning. Skåle og porcelæn er et mix af souvenirs fra rejser og loppefund. 

Carla har foretaget noget af et stilskift i sit eget soveværelse, hvor stilen sender tankerne i retning af Frida Kahlo og Mexico. Daybed fra Ilva og vase fra Giacomo Alessi. Den lille reol er en klassisk skoreol, som findes lignende i mange byggemarkeder. 

På første sal er de oprindelige pige- og karlekamre bevaret som gæsteværelser. Alle værelser er indrettet i hver sin stil, men med samme tema a la sommerpensionat tilsat masser af farver. Alle møbler er secondhand, fundet på loppemarkeder eller hos marskandisere.

Kurve og grønne planter i Carlas soveværelse. Den store mønstrede lågkrukke er fra Marokko. 

Der kan ikke hænge billeder på skråvægge, og maler du væggene mørke, kan de nemt komme til at tynge rummet. Gør som her, og mal i stedet gulvet i en farve, hvis du vil have farve på et rum med skråvægge. Det ene gæsteværelse er indrettet med farvestrålende puder og plaider i traditionelle mexicanske mønstre, som Carla har købt med hjem fra ferier. Det samme gælder vægpynten, der er taget med hjem fra Costa Rica. Du kan finde en lignende pendel i bambus hos Ikea. 
Har du, som de fleste andre, hvid sanitet på badeværelset, så sæt kulør på rummet med en række farvede fliser over badekarret eller vasken. Det indbyggede badekar er pakket ind i træpaneler med oprindelige grønne klinker på væggen bag karret under de rosa vægge. Også her er farvekoordineringen gennemført til håndklædernes grønne striber.

På badeværelserne har Carla omhyggeligt passet på de oprindelige detaljer. Det fine tapet med blomsterborten sad her, da Carla overtog gården, og hun har fulgt stilen op med det antikke guldspejl.

Carla var så heldig, at huset var fyldt med charmerende gamle møbler, da hun overtog det. Bl.a. bademøblet, som hun har bevaret. 

På badeværelserne har Carla omhyggeligt passet på de oprindelige detaljer. Det fine tapet med blomsterborten sad her, da Carla overtog gården, og hun har fulgt stilen op med det antikke guldspejl.

Den gamle dør stod bare og var pæn i laden. Carla bad håndværkerne om at bygge den ind i væggen i væksthuset, så nu pynter den her uden at føre nogen steder hen.