Bolig

Bolig: Sommerhus tæt på skov og strand

af [Mette Helena Rasmussen 16. juli 2018
Foto: Tia Borgsmidt
Naturen er noget særligt omkring Susanne og Bos lille træsommerhus i Juelsminde. Lyset reflekteres i vandet, himlen føles høj, og sandstranden med marehalm og store sten omkring frister til gåture. Det er nordisk natur i sin rendyrkede form, og farverne går igen indenfor.
Hvem Susanne Ryttergaard Andersen, 43 år, accountmanager hos Mascot Workwear, og Bo Viktor Andersen, 46 år, countrymanager hos Jysk, og deres børn, Mathilde Amalie, syv år, Alberte Victoria, 11 år, og Magnus Viktor, 15 år.   Hvad Træsommerhus på 56 m².   Hvor Juelsminde i Jylland.  
  Susannes 3 tip om at bo småt
  • Indret hele huset i én stil.
  • Undgå et vildt farvemix – vælg i stedet få og naturlige nuancer.
  • Prop ikke for mange tunge møbler ind i rummene.
  3 gode interiørbutikker    KOM MED INDENFOR I SOMMERHUSET I GALLERIET HERUNDER

Susanne og Bo brugte det første halve år som ejere af det lille sommerhus på at gøre det hovedrent inde og ude, male, skifte køkken og bad ud – og udvide den skønne træterrasse.

Et par små annekser giver sammen med soveværelserne plads til 11 overnattende mennesker i sommerhuset. Susanne saver selv altbrændet med motorsav. Bo er til gengæld helt fantastisk til at rydde op.
På sommerhusets bageste terrasse er der næsten altid læ, så her spiser familien morgenmad, når vejret tillader det. Loungemøblerne er fra Jysk, hynderne fra Ikea, og skindet er fra Thomsons Antik. Tip: Saml hulsten på stranden, hæng dem på stærk snor, og placér rankerne både ude og inde. Det giver en rød tråd i sommerhusstilen.

Fra sommerhuset er der 500 meter til vandet, så familien går tit derned, hvis de har brug for lidt frisk luft og havduft.

Et vitrineskab adskiller spisekrogen fra det stille hjørne med kurvestolen, hvor man kan trække sig tilbage og være sig selv. Stolen er fra Ide Møbler, og skamlen er et loppefund. Puden er fra Sjørs, og vitrineskabet er købt i Thomsons Antik.

Strandsten og vejkantsblomster i en Hammershøi-vase fra Kähler trækker naturen indenfor. Fyrfadsglassene er fra Søstrene Grene.

De fleste af møblerne er lette i udtrykket, fordi huset er lille. Men en stor flyder af en sofa har fået plads i stuen, hvor den indbyder til weekend-afslapning og hyggelige sammenkomster med venner og familier. Sofa og sofabord er fra Jysk, gulvtæppet er fra House Doctor.

Spisebordet står i lyse omgivelser med vinduer på flere sider. Loftet er behandlet med hvid lud, så det er lyst, men alligevel adskiller sig fra væggene, og de synlige bjælker giver sommerhuset et rustikt look. Stolene er fra Ilva, og den sorte loftslampe er fra Carlshøj Curiosa.

Tip: Hvis der er mange lyse flader i dit hjem, så bryd dem med mørke detaljer som en sort pendel eller mørkegrå stole

Køkkenet er et landkøkken med sjæl og hyggestemning. Her skal nemlig være rart at være, når familien kreerer mad og lækre kager. Bordpladen er i olieret eg. Greb og køkkenelementer er fra Ikea.

Susanne har selv tegnet med Posca-tusch på sten og bagefter lakeret dem. Træplatten købte Susanne som bordpynt til sin 40-års fødselsdag. Den er fra Butik Skovgården.

Susanne og pigerne elsker at samle hulsten på stranden og trække dem på snor. Kæderne hænger både ude og inde. De små figurer i vindueskarmen er fra Bos barndomshjem. Gardinerne er syet i stof fra Stof 2000. Tip: Stribet stof er indbegrebet af sommerhusstil, ifølge Susanne. Kig efter puder, plaider og foldegardiner med striber.

Den lyse og enkle sommerhusstil er ført helt ind i soveværelserne. Det virker roligt med den samme farveholdning i hele huset, når kvadratmeterne er få. Den smukke gamle servante i forældre-soveværelset har de fundet på et loppemarked i Ry. Sengetæppet er fra Ide Møbler.

Alberte tager sig et hvil i køjesengen. Alle tekstilerne er fra Jysk. Flagranken er fra Søstrene Grene, og loftslampen er fra Ikea. Væglampen er fra Ide Møbler.