Bolig

Bolig: Med direkte adgang til sø og bløde bakker

af Nina Klinker Stephensen 6. juni 2018
Foto: Niels Ahlberg
Det kræver en dyb indånding at skifte bylejligheden ud med et hus på landet. Den indånding tog Iben Holm, da hun besluttede sig for at gøre håndværkertilbuddet ved søbredden til sit nye hjem.
Hvem Iben Holm, 57 år, farvehandler.   Hvad Renoveret murermestervilla fra 1934 med Arresø i baghaven. Boligarealet er på 104 m².   Hvor I Ølsted mellem Hillerød og Frederiksværk.  
  4 tip til Ibens enkle stil
  • Vælg blide farver, så opmærksomheden ikke tages væk fra vinduespartierne og den smukke udsigt til naturen. Lad farverne gå igen i hele indretningen. Ibens farvepalet er hvid, grå og sort.
  • Bland nyt og gammelt for at opnå en varm og hyggelig stemning. Iben har f.eks. valgt et råt betongulv, der opblødes af møbler i træ og nips med patina. Ting med alder giver personlighed til indretningen og bryder stramme rammer.
  • Omgiv dig med udvalgte ting med historie og affektionsværdi.
  • Giv gerne ting nye funktioner. Iben har f.eks. købt en flaske i Bahne og forvandlet den til lampefod.
  KOM MED INDENFOR I I DEN HYGGELIGER MURERMESTERVILLA I GALLERIET HERUNDER

Spisekøkkenet med kig til det grønne. Gulvet er støbt i beton i grå-brune nuancer, men under spisebordet er nedfældet et felt af asketræsgulv – det virker næsten som et gulvtæppe og bløder den industrielle beton en anelse op.

Spisebordet er et gammelt shaker-bord, som Iben har købt på loppemarked og efterfølgende malet. Stolene er fra Ilva. Lampen er købt i Bahne for år tilbage.

Når Iben sidder i sin kurvestol, kan hun se ud over landskabet, så langt øjet rækker. Kurvestolen er købt på Dba.dk. Sidebordet er en gammel kabeltromle, gulvtæppet er købt på loppemarked, og bordlampen har Iben selv lavet ud af en glasflaske købt i Bahne.

De køkkenremedier, Iben bruger dagligt, står frit fremme i køkkenet, der er fra Kvik. Kedel, vægt og brødrister er fra Dualit. Tip: I køkkener uden overskabe er det en god idé, at køkkengrejet harmonerer, så udtrykket bliver roligt. Her er alt i rustfrit stål.
I gæsteværelset hænger billeder i sort, hvide og grå toner. Puderne er hjemmesyede med et enkelt loppefund iblandt. Tip: Hæng vidt forskellige sort-hvide billeder op på række med lige underkant – det giver en dynamisk og samtidig harmonisk effekt.

Førstesalen blev inddraget, da Iben satte huset i stand. Her ligger dagligstuen som det eneste rum, med lysindfald fra flere sider. Loftsbjælkerne er delvist fritlagte. Sofaen er købt i Ilva, og bordet har Iben og hendes søskende fået fra en feriekoloni. Gulvtæppet er fra Ilva.

Det bedste ved istandsættelsen er, at der blev slået hul til første sal, synes Iben. Trappen fører op til en dagligstue med balkon, og udsigt, så langt øjet rækker.

Balkonen er Ibens seneste forbedring af villaen. Hun ville ikke have bærende søjler på terrassen under den, derfor hviler den på annekset.

Fra den nye balkon er der kig over bløde bakker, enge og græssende dyr. I de tidlige morgentimer kan Iben se rådyr. Café-sættet er fra Ikea.

Bag sengen er malet et felt i lysegråt, der illuderer sengegavl. Geviret hang oprindelig på gavlen af huset og var grønt af alger. Iben opgraderede det ved hjælp af simpel rengøring. Sengetæppe og puder er fra Tine K Home.

For enden af haven ligger en å med Ibens egen bådebro og jolle. Åen fører direkte til Arresø – en sejlads på 50 meter.