Bolig: Masser af luft og rene linjer på Vesterbro
Bolig

Bolig: Masser af luft og rene linjer på Vesterbro

af Lene Lykke Hovmand 27. marts 2020
Styling: Josefine Hedemann. Foto: Stine Christiansen
Indretningen er næsten minimalistisk enkel og rolig, så den ikke forstyrrer, når designer Stinne Bo Tyrrestrup vil tænke kreativt. Til gengæld omgiver hun sig gerne med ting, som har sjæl og historie.
HVEM Stinne Bo Tyrrestrup,  designer, hendes mand Nis Tyrrestrup, bassist, parrets datter Ea på fem og Stinnes datter Aio på 11 år. Sammen med Stinnes far har parret keramikvirksomheden Bo/Tyrrestrup Design, Tybo Art and Craft.  HVAD Lejlighed på 110 m². HVOR Vesterbro i København.  
 

3 tip til den enkle stil

1. Overvej, hvad du har brug for, og ryd ud. Med færre genstande står de enkelte ting tydeligere frem.  2. Miks forskellige naturlige materialer som træ, sten og tekstil.   3. Gør indretningen hyggelig ved at omgive dig med ting med affektionsværdi som arvestykker og bøger.  

Køkkenmodulerne var der, da Stinne og Nis flyttede ind, men parret har givet dem nye fronter af galvaniserede zinkplader. Familien spiser som regel morgenmad ved det lille hjemmebyggede bord i køkkenet. Den hvide pendel Dyssen er fundet hos Genbyg. Den sorte værkstedspendel er fra Danskmadeforrooms.

Spisestuen er Stinnes favoritrum på grund af det fantastiske lys. Spisebordet er lavet af en køkkenbordplade fra Nis’ barndomshjem, og det smalle bord giver luft til rummet. Stolene er fundet på DBA, skamlen er fra Frama, og lampen Bolero Pendel fås hos CasaShop. TipStil keramikvaser og -krukker med samme farveholdning på en række i vindueskarmen, det skaber hyggestemning, men har samtidig et enkelt udtryk. 

 

Møblementet er let, men bøger er velkomne – også i stakke på gulvet. Skamlen er fra Frama og plaiden fra Aiayu. 

Tepotten og kruset er fra Stinne, Nis og Stinnes fars keramikfirma Bo/Tyrrestrup Design, Tybo Art and Craft. Se produkterne på Instagram @botyrrestrupdesign og på hjemmesiden tyboartandcraft.com.

Sofaen er egentlig en daybed, som parret har købt på auktion. Billedtæppet har hængt i Stinnes mors hjem. Det er købt med hjem fra Afrika, hvor familien boede et år i 1985. Puderne er fra Aiayu, og den flettede kurv er fra Ikea. 

Klædeskabet går fra gulv til loft og har fået dekorative profillåger. Stine Goya-kjolen har Stinne købt i vintagebutikken I Blame Lulu, og T-shirten med silketryk stammer fra hendes bachelorprojekt.

Sengemøblet i det ene værelse har parret selv bygget lidt af nød, da værelset fungerer som både børneværelse og soveværelse. Det er hyggeligt og samtidig praktisk, da der er indbygget opbevaring til vinterdyner osv. 

Stinne holder af at omgive sig med ting, der har sjæl og historie som for eksempel bøger og arvede møbler. Den blå safaristol er fra Nis’ barndomshjem.

Papir-uroen i vinduet lavede Stinne som udsmykning til butikken A Door på Istedgade. Butikken har også et af hendes lysværker hængende.