boligreportage Kathrine Bertelsen
Bolig

Bolig: Lyst træ og støvede pasteller

af Pia Olsen 27. august 2018
Foto: Frederikke Heiberg.
Et hjemmelavet TV-møbel, vægge i forskellige farver og en lysende planteinstallation. Kom med indenfor hos Kathrine Bertelsen og Mark Frausing, hvor idéerne springer ud af Kathrines hoved og lander i alle rum i lejligheden i Aarhus.
Hvem Kathrine Bertelsen, 28 år, sygeplejerske, og Mark Frausing, 29 år, bygningskonstruktør, og deres franske bulldog Else.   Hvad Lejlighed på 63 m².   Hvor Aarhus.  
  Kathrines 6 bedste DIY-tip •  Vær ikke bange for at give dit hjem farver. Spring ud i det ved at male en enkelt væg. Det er nemt og giver en stor forandring. Husk, at du altid kan male om. •  Er du i tvivl om, hvilken farve du skal bruge, så køb nogle farveprøver, og mal på et stort stykke pap fra f.eks. en flyttekasse. Hæng stykket på væggen, så du kan få en fornemmelse af resultatet. Du kan også flytte rundt på det, hvis du er usikker på, hvilken væg du vil male. •  Er du begynder, så start i det små, f.eks. med en enkelt hjemmelavet hylde. •  Hvis du har fået en idé, så tjek andres lignende idéer for at få det bedste resultat. Brug f.eks. Pinterest, hvor du kan få masser inspiration. •  Giv trætte, triste møbler nyt liv f.eks. med maling. Ofte kan vintage-møbler en hel masse, hvis de bare får lidt ekstra omsorg. Det kræver altid lidt tid at grunde og pudse, men så får du et fedt møbel til få penge. •  Lav DIY som et fælles projekt med din kæreste, din far eller en god ven – sparring giver altid et bedre resultat.   KOM MED INDENFOR I KATHRINES LEJLIGHED I GALLERIET HERUNDER

Det store spejl er fra Hay, mens reolen er fra Montana. Pendler fra Ikea.

Et kig fra walk-in-garderoben ud i entréen, hvor parret har skabt en opbevaringsløsning til overtøj og sko af hjemmebyggede skohylder, vintage hegnsknopper og en gammel planke.

Fra spisestuen er der kig til fordelingsgangen, som er indrettet med et praktisk barbord på hjul. Du kan finde lignende hos Ellos. Reolen i stuen er fra Montana.

Keramik og planter giver det hvide køkken liv. Tip: Gør som Kathrine og hæng planter på væggen, hvis du ikke har plads på køkkenbordet.

Det hyggelige læsehjørne er indrettet med en god arvet lænestol, fyldt med puder fra Lynfabrikken og et skind fra Island. Parret er vilde med gamle lamper, her en grøn Christian Dell-lampe og en vintage kobberpendel. Magasinholderen er hjemmelavet.

Kathrine har selv malet værket med den sorthårede dame.

Stuen er indrettet i blå toner med en sofa fra Bolia.com, hjemmesyede puder og puder fra Madam Stoltz og Bolia.com. Sofabordet er fra Via Copenhagen. Kunsten understreger stemningen, og her er det bl.a. værker af Kathrine selv, Julie Nord og plakater fundet på rejser.  Tip: Hjørnemodulsofaen krævede en hjørne-billedvæg. Den har Kathrine lavet ved at hænge billederne på de to vægge så tæt, at de næsten støder sammen.
Skabet købte Kathrine for 100 kr., og dengang var det et kedeligt kontormøbel. Kathrine renoverede det, så det blev som nyt. Bordlampen er fra Louis Poulsen. Plakaten er fra Vissevasse, og maleriet er Kathrines værk. Tip: Mal lågerne på et kedeligt genbrugsmøbel i hver sin nuance af en farve – så har du et cool, moderne møbel for næsten ingen penge.

Kathrine og Mark er vilde med at indrette med personlige løsninger, som her ved spisebordet, hvor væggen er malet lys grøn foroven og lidt mørkere grøn forneden. Spisebordet og Y-stolen er genbrug, Wegner-stolen PP68 er fra Bolighuset Ry, og FDB-stolen er et loppefund. PH-lampen er fra Louis Poulsen.

Lav selv en vægreol ved at bore huller til små stokke med lige stor indbyrdes afstand. Læg hylderne løst på stokkene. Du kan nemt flytte stokke og hylder rundt og skabe fornyelse på ingen tid.

Kathrine har lavet en lysende planteinstallation ved at hænge en gammel metalstang op og binde vaser og potter med lædersnor på sammen med pærer i gamle porcelænsfatninger.

Soveværelset er opdelt med et stort klædeskab. Det har skabt en walk-in-garderobe, som Kathrine har malet i en smuk brun-lilla nuance. Bag på klædeskabet har parret sat en tyk mdf-plade, som de har malet grøn for at skabe en rolig zone. Malingen er fra Dyrup, sengetæppet er fra Hay og sengetøjet fra Ellos.