Bolig

Bolig: Lys og luftig lejlighed i Sydhavnen

af Katrine Kaul 28. juni 2017
Foto: Dianna Nilsson
Sydhavnsmor kalder May Silja Holm sig, når hun blogger, for hun har tabt sit hjerte til det udskældte københavnerkvarter. Her er nemlig luft, landsbystemning og en følelse af samvær. Kig med indenfor i Mays lyse lejlighed.
Hvem: May Silja Holm, 34 år, pædagogisk antropolog og professionel blogger på Sydhavnsmor.dk, og Martin Andersen, 36 år, sejlmager, og deres to børn, Uma på fire år og Sofus på to.   Hvad: Femværelsers lejlighed på 93 m².   Hvor: Københavns Sydhavn.  
 
  Mays 3 bedste indretningstip
  • Masser af lys er vigtigt – lyse vægge, ingen tykke gardiner for vinduerne, glasdøre og store åbninger imellem rummene er vejen frem.
  • Giv den sort-hvide stil lidt kant ved at tilføre farver med malerier, puder, tæpper, vaser m.m.
  • Ryd alle flader oven på skabe osv. Så virker det ikke, som om der falder rod ned i hovedet på én. Og det giver luft i rummet, at fladerne er ”rene”. Ikke at May altid selv overholder det, siger hun med et smil.

KOM MED INDENFOR I DEN LYSE OG LUFTIGE LEJLIGHED I GALLERIET

I spisekøkkenet står et massivt egetræsbord, som May har fået af en veninde. Stolene er et mix af Mays yndlinge fra FDB Møbler. Puden på bænken er fra Vanilla Fly, og tekanden er fra Kähler.

Vaserne i vindueskarmen er en blanding af loppefund og nye ting fra Broste og Lyngby Porcelæn.

Stuen er stor nok til, at Mays lille arbejdsplads kan være der. Her er endda også plads til en ribbe og Martins italienske vintagecykel. Stolen er en klassisk Eames.

De smukke jerndøre mellem spisekøkken og soveværelse er lavet af en god bekendt, som er smed. Når soveværelset er så synligt, kræver det orden, derfor har May hængt skabe og blå kasser fra Ikea over sengen. Det lille tæppe er fra Søstrene Grene. Sengetøjet er fra Geismars, og den karrygule velourpude i Eames-stolen er fra Christina Lundsteen.

Martin har selv sat københavnerlampen i loftet i stand. Den grå uldsofa i retro-stil er fra Sofakompagniet. Rullebordet er fra Normann Copenhagen, puderne er fra Hay og Tapet-Cafe og standerlampen fra Jieldé. Gyngestolen er fra FDB Møbler og har fået selskab af den klassiske Mogens Koch-safaristol, som May har arvet.

Tip: Grå og grønne nuancer er både smukke og samtidig rolige neutrale farver. De passer til mange forskellige materialer og stærke farver.

På vintage-teaktræskommoden står et af Martins fine gamle lampefund, og på bogen står en spare-fisk fra Kähler. Tegningen forestiller Martins farmor, da hun var ung.

Mays far, Ole Andersen, er fritidskunstner ved siden af sit job som socialrådgiver på Vesterbro, og han står bag det store maleri i stuen. Marokkopuderne er hentet hjem fra en ferie i Marrakech.

Skabet havde Martin med sig, da han flyttede sammen med May. Det har fulgt dem siden, og undervejs har May malet det.

Mays kønne køkkenting danner en hel collage på køkkenvæggen. Her står bl.a. en termokande fra Stelton, krus fra Rakugalleriet, en vase fra Bjørn Wiinblad og stentøj fra Broste. Messingkurvene er fra Flying Tiger, kobberfadet er fra Tunesien – Martin er halvt tuneser. 

Tip: Hæng enkelte åbne skabe på væggen imellem køkkenskabene med låger. Så kan du gemme de kedelig ting væk og stille de pæne ting synligt.  

Simple reoler fra Trævarefabrikernes Udsalg holder styr på bøgerne. Lamperne er fundet i vintagebutikker. Den vinrøde bænk fra FDB Møbler er designet af Børge Mogensen. Den stribede pude er fra Vanilla Fly.