Bolig

Bolig: Luksus på budget

af Stylesystemet 27. februar 2018
Foto Trine Bukh
Rammerne er herskabelige, men faktisk er det budgetvenlige elementer, arvestykker, genbrugsfund og lånte sager, som slår tonen an i indretningen hos Julie på Frederiksberg. På magisk vis har hun fået hjemmet til at fremstå klassisk og eksklusivt uden at gå på kompromis med pengepungen.
PÅ BESØG HOS  Julie Vendal, 28 år, Account Manager hos reklamebureauet Wunderman. Herskabslejligheden på 105 m2 med 7 m2 altan er fra 1902 og ligger på Frederiksberg.   
  Julies 3 bedste idéer • Lån dig til møbler hos familie og venner, eller lej dem. Der findes maser af firmaer, som lejer lækre møbler og eksklusive kunstværker ud. • Erstat dine skabslåger med gardiner og få et anderledes og eksklusivt look. • Gå på opdagelse i butikker som H&M, Zara og Søstrene Grene, hvor du kan finde fine, prisvenlige boligfund.    KOM MED INDENFOR I DEN SMUKKE HERSKABSLEJLIGHED I GALLERIET HERUNDER
Med et tone-i-ton-look, hvor farverne er afstemt og matcher hinanden, får du et roligt, men eksklusivt udtryk. Sofa og skind er købt hos fra Fjord Interior, sofabord fra Ilva, kelimtæppe fra Magasin og standerlampe fra Ikea. Puderne er fra Diva Home og Søstrene Grene, mens plaid­en er fra H&M Home. På væggen hænger billeder er af kunstneren Alechinsky, som er lånt af Julies mor. Den sorte skammel er fundet på et loppemarked, lysestagen er fra den budgetvenlige interiørbutik Granit i Malmø, og messingbladet er fra Notre Dame. Den skulpturelle lampe i loftet er købt hos Rue Verte.
De lange voluminøse gardiner er tilbage, og går du efter et eksklusivt look som her, bør du vælge udgaven i velour, som giver et dekadent art deco-look.Safaristolen af Kaare Klint har Julie lånt af en veninde, og billedet af Alechinsky er ligeledes lånt af Julies mor. Sidebord fra Søstrene Grene, pude fra Diva Home, sort vase fra Ikea og træskål, ugle og marmorkugle fra Notre Dame. Bordlampen i vindueskarmen stod i kælderen hos Julies forældre og har blot fået ny skærm. 

Skind fra Fjord Interior og puder fra H&M Home og Diva Home. Skamlen er et loppefund. 

Skrivebordet er lavet af en simpel træplade, som er fastgjort på væggen. Et skrivebord uden ben giver et let og svævende udtryk og er en alternativ og billig løsning. Skrivebord er hjemmebygget af en træplade fra Silvan, og Y-stolen er et arvestykke. Billedet med den kvindelige silhuet er malet af Julies morfar. Messingvasen er fra Notre Dame, keramikhånd fra Stilleben, lågkrukke fra H. Skjalm P og timeglas fra Notre Dame.

Brug en seng som sofa i dit gæsteværelse, og fyld den med dekorative puder. Det er en nem måde at skabe en hyggekrog på og praktisk til overnattende gæster. Seng fra Ikea og puder fra Diva Home og Søstrene Grene. Skind er fundet hos Fjord Interior. Bordet er fra Søstrene Grene, og figuren er lavet af Julie selv. Lågkrukken er fundet hos Broste Copenhagen, mens kuglen og den lille skål er fra Notre Dame. Det dekorative drivtømmer har Julie selv fundet på en strand på Læsø. Spejl fra Ikea.

Giv nyt liv til dine arvestykker, som her, hvor Julie har restaureret fire gamle Y-stole med sort maling og nye sæder. Bord fra Ilva, lamper fra Ikea, reoler fra Trævarefabrikernes Udsalg og arvede litografier af Robert Jacobsen. Y-stolene af Hans Wegner har Julie arvet af sine bedsteforældre. 

Gør et lidt neutralt køkken mere spændende med kunst eller andre finurlige genstande på væggene. Høj vase og skål fra H. Skjalm P, tæpper fra Søstrene Grene og monsteraplante købt i Ikea. Billedet på endevæggen af Emil Nolde har Julie lånt af sin mor, som havde det hængende i sin første lejlighed. Geviret er en gave. 

Stole fra Ilva, hynder fra Ikea, hurricanes og gulvtæpper fra Søstrene Grene. Bordet er et gammlet loppefund. 

Hæng lange gardiner på en skinne i loftet. som et dekorativt alternativ til kedelige skydelåger. Gardiner, forhæng og sengetæppe fra Diva Home. Loftslampe fra Living Design og standerlampe fra Ikea. Sengetøj og velourpuder fra H&M Home. Koøjet i vindueskarmen er et arvestykke. 
Marmor, velour og keramik, nogle af tid­ens hotteste materialer i smuk forening.Sidebord fra Søstrene Grene og velour­æske fra House Doctor. Lågkrukken i keramik er et arvestykke fra Julies mormor.
Udstil dine fineste ting fra klædeskabet og skohylden. Det tilfører rummet en særlig personlig stemning.Spejl og skammel er begge fra Ikea.

Få et strejf af wellness på badeværelset med lækre produkter, duftlys og grønne planter.