Bolig

Bolig: Junglestemning både ude og inde

af Tekst & 19. februar 2018
foto: Stylesystemet
Det er svært at skelne mellem inde og ude i huset på Amager. Grønne planter vokser frodigt overalt i krukker på gulvet, på bordene og i luften, hængt op under loftet. Planterne giver Kristina og Thomas lidt af den eksotiske stemning, de nyder, når de rejser ud i verden.
HVEM Kristina May Pries, partner i design- og brandingbureauet AM, og Thomas Pries, partner i reklamebureauet The Unicorn, deres datter Lula May på to år og Kristinas tvillinger Anine Liva og Merle Edith på 11. Parret har rejsefilm-bloggen ACoupleOfStories.com   HVAD Murstensvilla i tre plan på i alt 300 m² fra 2006.   HVOR Amager.  
  3 tip til Kristina og Thomas’ stil
  • Kig efter planter på Dba.dk. Her sælger mange deres planter, fordi de er blevet for store – og til en billigere pris end på planteskolerne.
  • En nem og hurtig måde at få kvalitetsplanter på er ved at købe dem online hos Greenify.dk
  • Håndpluk kunstværker og bland dem i collager, det giver rummet personlighed.

 

KOM MED INDENFOR I DEN STORE VILLA I GALLERIET HERUNDER

Vinduespartierne får kælderen til at føles som alt andet end kælder. Her har Kristina og Thomas skabt en grøn hyggezone med vintagelænestol og et bord fra Hay. Plantekabinettet er specialbygget. Det store kunstværk er af Helle Mardahl.

Plankebordet har Thomas’ far bygget. Plankerne har fået masser af hvid sæbe, så de holder sig flotte og lyse. Barnestolen er fra BudtzBendix, mens loftslampen er fra Menu. Det farvestrålende billede er af Jason Jägel og hængekrukken fra Ferm Living.

Til parrets bryllup var der dækket op med flere hundrede sukkulenter i glasvaser. Mange er givet væk, men der vokser stadig en del rundtomkring i huset, bl.a. her i blomsterkassen fra 70’erne.

Der er kig ind til familiens hobbyrum gennem de store ruder. Blomsterkassen i træ er et genbrugsfund.

Stuen er stor med højt til loftet, og derfor har parret valgt en stor fleksibel modulsofa med plads til hele familien. Den er fra Nomad og fås bl.a. hos A Room Above. Puderne er loppefund, og tæppet er fra Hay. Farverne er neutrale, så det store blå maleri af Joram Roukes kan få lov at stråle.

Collagevæggen i hobbyrummet består af små og store plakater, hjemmelavede værker, bogstaver fra facader og børnetegninger. Thomas’ samling af små figurer understreger den legende stil. Trækassen brugt som bord er vintage.

Familien nærmest bor i hobbyrummet i kælderen i perioder. Her har de plads til at spille bordtennis, male, sy og tegne. Reolerne er fra Ikea. Bordet er hjemmelavet, barstolene er fra Trævarefabrikernes Udsalg. Barnestolen er fra et loppemarked, og lampen er fra Flos.

Kristina elsker sit flotte paradistræ. Både plante og potteskjuler er fund fra Dba.dk

På en bakke fra et loppemarked har Kristina samlet forskellige ting, så de ikke roder på køkkenbordet.

Det åbne køkken gemmer sig under en indskudt etage, så det virker hyggeligt. Loftslampen er fra Artemide. Planteplaneten er fra Kaja Skytte. Barstolene er fra Trævarefabrikernes Udsalg.

Parret hænger deres kunst op side om side, så billederne fremhæver hinanden. Billederne er bl.a. af Cathrine Raben Davidsen og David Shrigley. Skabet er fundet på Dba.dk. I krukken på væggen lever lidt af Kristinas brudebuket videre som minde om den store dag – den blev bundet af sukkulenter.

Kæmpevinduer får ude og inde til at flyde sammen ved trappen. Parret har blødt op på det nærmest industrielle look i rummet med planter, kunst og en lille hyggezone med en bænk bygget ud af planker fra Dinesen.

Et stort fotografi af Søren Solkær får lov at stjæle billedet ved indgangen til soveværelset. Kun planterne giver rummene lidt farve – rent og enkelt. Krukkestativet er fra Ferm Living.

Parret vågner hver morgen med kig til himlen, omgivet af grønne planter – fuldstændig som at sove i det fri, bare mere behageligt. Sengetøjet er fra Ikea. Hængekrukkerne er fra Ferm Living, mens loftslampen er fra Menu.

Badeværelset går ud i ét med soveværelset, og rummet er derfor familiens samlingspunkt, når nogle skal i bad og andre have tøj på.

TIP: Skab ren og lækker spa-stemning med hvide vægge, rå betonfliser, glasfliser med turkist skær og store planter.