Bolig

Bolig: Julepyntet med naturens skatte

af Lene Samsø 17. november 2016
Kæmpestore vinduespartier udvisker grænsen mellem inde og ude i Vibeke og Mortens multirum med højt til loftet. Til jul bliver naturen inviteret helt indenfor, når familien pynter op med grantræer, lærkegrene og kogler ad libitum.
PÅ BESØG HOS  Vibeke Havmøller, 52 år, kreativ chef  i modefirmaet Plus Fine, hendes mand Morten og børnene Josephine på 24 år og Marcus på 15 år – samt hunden Scoobie. Huset er et ombygget parcelhus fra 1960 på 140 m2 i Vedbæk.

KOM MED INDENFOR I DET SMUKKE JULEPYNTEDE HJEM I GALLERIET HERUNDER

Sæt to chaiselonger ved siden af hinanden, og du får en dyb, daybed-lignende sofa som denne, der danner det hyggelige samlingspunkt i den ende af stuen, som familien bruger som TV-stue. To gamle jernvinduer skiller stuen og hjemmekontoret ad og lader samtidig lyset strømme frit. Bemærk de flotte birkestammer i kontoret og den store lærkegren i hjørnet. Familiens mange fotografier og portrætter er samlet på smalle hylder.

Ved husets hoveddør bliver gæster budt velkommen med tændte lygter, cedertræer i krukker og en olivenkrans på døren.

De store vinduer går fra gulv til loft og slipper masser af lys ind. Familien elsker fornemmelsen af orangeri i denne del af rummet. De har prioriteret at bruge mange kvadratmeter på ’leverummet’, til gengæld er husets øvrige rum lidt mindre.Spisebordet er fra Rosmosegård, stolene er fra Ikea, den dramatiske lampe hedder Altar og er fra Kevin Reilly.

Bordet er pyntet med inspiration fra den magiske vinterskov med hyacintløg, olivengrene og store gevirer. Fyrfadsstagerne er fra Oi Soi Oi, og de franske krystalglas er fundet på et loppemarked.

På det tunge sofabord står et spinkelt juletræ i en solid krukke. 

Udenfor har Vibeke pyntet med hjerter i bøjede pilegrene fra Oi Soi Oi. Dertil kommer masser af LED-lys, der ikke går ud, når det blæser.

Fordi køkkenet ligger midt i det åbne rum, har Vibeke valgt enkle, stilrene, højglanspolerede elementer uden greb og højskabe op ad begge vægge. Kogeøen med vask giver godt med arbejdsplads. Her står årets adventsdekoration, som helt enkelt er et fad med bloklys, masser af kogler og nogle fyrrekviste.Elementerne er fra Kvik, armaturet er fra Grohe, og maleriet er thailandsk og købt på en messe ligesom flere af de andre malerier i huset. 

Selv om vinteren bruger familien terrassen. Så tænder de op i ildstedet og putter sig under tæpper og lammeskind.

På kontoret hersker en stille julestemning med levende lys, og kogler i massevis. Den gamle, kinesiske jernstage er fra Rosmose­gaard, og glasklokken er fra Day Home.

Juletræet er plantet i en rummelig krukke fra Thailand og pyntet med sølvjulekugler, filtkagemænd og -koner og levende lys.

Badeværelset er holdt i enkle linjer, inspireret af Vibekes mange ophold på internationale hoteller. De to betonhylder følger spejlet i hele væggens længde. Toiletartikler opbevares i de indbyggede skabe fra Kvik. Gulvfliserne i granit og det grå­malede loft skaber en zen-stemning i badet.

Soveværelset var tidligere husets dagligstue. Her er den ene væg malet en flot mørkegrå, der sammen med pejsen i poleret beton tilføjer rummet en stemning af glamour og hygge. Det lille tableau med lys, kranier og afrikanske ler­figurer er gjort julet med en stjerne af grene og en lærkegren.