Bolig

Bolig: Jul - på den helt naturlige måde

af Pia Olsen 14. november 2017
Styling: Sidsel Zachariassen, Foto: Frederikke Heiberg
Med arvestykker, hjemmelavet pynt og naturens skatte har Mai Skjold Jensen skabt en personlig og charmerende julestil.

Mai Skjold Jensen elsker at pynte op til jul. Når tiden nærmer sig første søndag i advent, finder Mai familiens seks julekasser frem fra kælderen, og sammen med sin datter Liva går hun om bord i de mange minder og arvestykker med farver og mønstre, mens julemusikken flyder fra højttalerne.

3 tips til Mais julestil

  • Kombinér gamle og nye ting. Julen handler om traditioner og nostalgi, men lidt nyt pynt opdaterer din julestil, så det også afspejler den tid, du lever i.
  • Husk de hjemmelavede julesager, og spring gerne ud i sjove juleprojekter. Hvis du er nybegynder, så start med et kræmmerhus, som du let kan lave. Vælg f.eks. et fint mønstret papir og dekorér med glimmer eller farver.
  • Brug naturen og pynt op med de mange gratis sager som kogler, mos, gran og grene, som du kan finde i skoven og på gåturen.

KOM MED INDENFOR I DET HYGGELIGE JULEHJEM HER

En hjemmelavet krans af gran, liguster og andre fine ting fra haven byder julens gæster velkommen.

Mai har været på jagt i skoven efter kogler og gran.

Mai savnede inspiration til nye farver i sit hjem, og med rådgivning fra stylist Sidsel Zachariassen fik stuen en smuk blå vægfarve. Bænken er et loppefund, og lærredssækken er fra Søstrene Grene. Tip: Bind en sæk af lærred eller hessian omkring en krukke og giv stilen et blødt look.

Stuen er indrettet i grå og blå nuancer, hvilket giver et roligt og harmonisk udtryk. Sofaen er fra Sofakompagniet, og sidebordet har været i familiens eje i en årrække. Ægget af Arne Jacobsen er fra Fritz Hansen. Gulvtæppet er fra Ellos.dk

Her i kontoret har Mai indrettet med lyse møbler. Skrivebord og stol er fra Hay, mens rullebordet er fra Normann Copenhagen. Pendlen i loftet er fra Flos. I baggrunden hænger et værk af Kristina Karkov, mens skabene er fundet hos Montana.

Tip: Pynt dine vinduer med fine guirlander, det er nemt og har stor juleeffekt.

En af Mais julefavoritter er det lille træ, som hendes svigerfar har lavet af resttræ. Det står i gangen og hygger sammen med en kurv fyldt med gran og et par stearinlys. Bordet er et loppefund.

Gaverne ligger klar og giver en god stemning lige til juleaften. Maleri af Kristina Karkov, skabe fra Montana og arkivkasser fra Ikea.

En træstub fra haven er blevet til et sidebord. Her har Mai stillet en gulvvase fra Kähler og sat grene med lav ned i den og pyntet med Karen Blixen-ophæng og -lyseholdere fra Rosendahl.

En håndfuld stjerner, et par kogler og gran – mere behøver du ikke for at skabe julestemning.

Julebordet er smukt og skødesløst dækket med en dug, der hænger helt ned til gulvet på den ene side. Stolene er arvestykker fra Anders’ bedsteforældre. Over bordet hænger en PH-lampe fra Louis Poulsen. Vitrineskabet er fundet hos Slitage.dk. De bøhmiske vinglas er et lån fra Anders’ mor, mens karaflen er fra Mais farfar. Selve stellet er fra Pillivuyt. Adventskransen i naturlige toner er pyntet med eukalyptus, sukkulenter og kogler. Den er bundet hos Me & Marley.

Sofabordet fra Ide Møbler er dekoreret med et juletableau med en vase, hvori Mai har sat et bundt lærkegrene og pyntet med irrede hjerter fra den lokale blomsterhandler. Lysestagen er fra by Lassen. Gran og kogler er fra en skovtur.