Bolig

Bolig: Her er julen i grå toner

af Nina Klinker Stephensen · 7. december 2015
Foto: Frederikke Heiberg
I Gitte Malmbergs jul er der ingen nisser, og farven rød er udelukket. I det hyggelig bjælkehus er det naturens materialer, og grå i flere afskygninger, der skaber julestemningen – men det gør det altså ikke mindre hyggeligt.
Hvem? Gitte Malmberg, butikschef i Plus Fine, hendes mand Jan Børger, læge, samt deres to døtre, Sofie på 14 år og Amalie på 17.   Hvad? Norsk inspireret bjælkehus på 180 m² plus selvstændigt anneks på 25 m². Huset er opført i begyndelsen af 1940’erne.   Hvor? Humlebæk.   SE OGSÅ: Moderne jul i gamle rammer  
Juletræet er slankt og let og pyntet tilsvarende enkelt og let. Den store kurv, der fungerer som juletræsfod, er fra Tine K Home. Jagttrofæet er en Impala købt på Lauritz.com 

Juletræet er pyntet med julenips i Gittes yndlingsfarver: Grå, sort og hvid – tilsat kobberstjerner fra Tine K Home

Bag brændeovnen fra Morsø er der valgt en grå skifervæg som bagbeklædning. Loftlampen af perlemor er et loppefund, men skaber en fin og feminin kontrast til den grå væg. Lampen med glasfod er fra House Doctor.

Huset er holdt i gråtoner og julebordet ligeså med rustik grå dug fra Tine K Home. Tallerkenerne er fra Broste Copenhagen og lamperne fra Ikea. De to træfigurer er gaver hjembragt fra Afrika. 

Det moderne sorte køkken skaber en flot kontrast til bjælkehuset. Køkkenet er fra Kvik og i anledning af højtiden pyntet med en stor mistelten. De tre afrikanske masker er købt hos De Fire Årstider.

En hel række fyrfadsstager i horn skaber hyggen på bordet. Stager fra Oi Soi Oi. 
Adventskransen er i år fire tykke lys sat i en bakke fra Tine K. Home, og fyldt med mos og eukalyptusgrene. Vitrineskabet er fra Nordal. 
Lygterne fra House Doctor er pyntet med mos og kunstige bloklys fra Luminara. Keramikkrusene er fra Broste Copenhagen. 

Et ovenlysvindue sikrer masser af lys i entréen i dagtimerne. Det grå lædertæppe er fra Havsteen. Gyngestolen i antracitgrå er en Eames-model. Maleriet er lavet af Henrik Sandner.

Husets to badeværelser er begge holdt i de gennemgående sort-hvide og grå nuancer. Stjerner i vinduerne og levende lys skaber julestemning på badeværelset.

Den store hjørnesofa kan rumme hele familien plus deres hund. Sofaen er fra Ilva. Puderne er fundet hos By Nord, Tine K Home og Plus Fine. Sofabordet er fra House Doctor. Gitte understreger den rå naturstemning med skind på både sofa og gulv. Den hvide standerlampe i baggrunden er fra Philippe Starck. Loftsbjælkerne er malet mørkegrå. Kogletræerne, der pynter på sofabordet, er fra Oi Soi Oi.

Soveværelset har kig til Øresund. Seng og sengelampe er fra Ilva. Sengetæppet er købt hos Plus Fine. Puderne er et miks af Plus Fine og Tine K Home. Bænken for enden af sengen er fra Nordal. Billedet over kommoden er købt på Lauritz.com