Bolig

Bolig: Fjerde generation på slægtsgården

af Eva-Marie Wilken, mariesverden.dk · 26. januar 2016
Foto: Martin Sølyst, martinsolyst.dk
Da Rina og Jesper flyttede ind på den gamle slægtsgård, ønskede de at gøre den til deres HELT egen. Renoveringen er nu færdig, men det er indretningen på ingen måde. Rina har altid gang i nye, sjove projekter og står gerne op om natten for at rykke rundt på møblerne.
Hvem? Rina Schmidt, 34 år, socialrådgiver og stylist på boligmesser, og Jesper Schmidt, 33 år, tømrer, og børnene, Sebastian, ni år, Silas seks, Cassandra, fem, og Martha-Amanda på to.   Hvad? 170 m² stort hus bygget i 1924. Til huset hører 6,5 hektar jord med både juletræsplantage og hestefold.   Hvor? Tæt på Vejle.   SE OGSÅ: Tilbage til stenbroen  
Stuen er holdt i fine grå-blå farver på vægge og sofa. Sofaen er fra Sofakompagniet, mens det marokkanske kludetæppe er købt på Etzy.com. Muuto-stolen er det eneste dyre designermøbel, parret ejer. Den giver et moderne tvist til de mange retro-ting. Bordet er lavet ud af et gammelt havebord, der fik skåret benene af. Lamperne er fra Madame Stoltz, og den cirkelformede hængehylde er fra Ferm Living. 
Det simple reolsystem på skinner er fundet hos jem & fix. Rina bruger den nederste plade til en lille skrivebordsplads. Standerlampen er fra House Doctor.  

Et bryggers behøver ikke at være kedeligt. Den gamle bænk bliver brugt som plante- og arbejdsbord og er fundet i en stald hos nogle venner. Lamperne er snoet om galvaniserede rør, som er hentet hos en vvs-mand.

Den gamle teakskænk er fundet på et loppemarked. På skænken står en samling Lyngbyvaser, og på væggen hænger et Circus Hein-tryk fra Stilleben og et tryk af en finger-filodendron fra By Gami.

Køkkenet er holdt neutralt med hvide fliser, så parret kan ændre stilen løbende. Bordpladen var oprindelig en Formica-, men Rina gav den en omgang hvid maling. Skabet har Jespers far lavet. 

Den gamle arkivkasse er fundet hos Thomsons.dk. Plakaten er købt i Decorate Shop, og den rå tekande er fundet i Sverige til 10 kr. 

Spisestuen er enkelt indrettet med bord og lamper fra Ikea. Stolene er et miks af arvestykker, loppefund og en Eames-stol købt brugt.

Den lille string-reol er fra Decorate Shop og fyldt med kopper og andre fine ting fra Liebe, Bjørn Wiinblad, Broste Copenhagen og Casalinga.

Den gamle teakskænk er fundet på et loppemarked. På skænken står en samling Lyngbyvaser, og på væggen hænger et Circus Hein-tryk fra Stilleben og et tryk af en finger-filodendron fra By Gami. Ved siden af skænken står så den rigtige finger-filodendron-plante.

Gulvet i entréen er behandlet med epoxy. Døren er malet i blid blå farve, som hedder B20 Dråbe fra Dyrup.

Soveværelset er holdt enkelt i lyse, moderne farver som grå, grøn og lyserød. Lampen på væggen er fundet på et loppemarked, men har fået ny pære. Den øverste plakat er fra Stilleben og den nederste fra Wonderhagen. 

Jesper har selv lavet de rå klædeskabe med udgangspunkt i et gammelt Ikea-skab. Brædderne blev først sat ubehandlet på skabslågerne og derefter malet med oliemaling. Håndtagene på skabet er fra Anne Black.